Arhiva 2018

Ukoliko želite direktan odgovor, unesite svoju e-mail adresu.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Cijepljenje mladića protiv HPV-a: je li potrebno i kad mladić nema seksualnih odnosa?

Mladiću od 18 godina koji se trenutno nalazi na školovanju u Americi nudi se u internatu kao opcija cijepljenje protiv HPV-a pa majka ima pitanja.

Cijepljenje protiv HPV-a

Cjepivo je besplatno je za učenike osmog razreda osnovnih škola. Studenti se mogu javiti u Studentsku ambulantu Službe za školsku i adolescentnu medicinu našeg Zavoda (Mirogojska cesta 16) na broj telefona 46 96 281.

Putovanje u Keniju i obavezno cijepljenje

Trebala bih putovati u Keniju. Pročitala sam da ne postoji obveza cijeljenja protiv malarije, međutim cijenila bih vaše mišljenje i preporuku.

Mogu li se žene starije od 30 cijepiti protiv HPV-a?

I žene starije od 30 godina se prema novim smjernicama mogu cijepiti protiv HPV- a. Cjepivo u svom sastavu ima devet tipova humanog papiloma virusa  te je učinkovito kao zaštita i kod osoba koje su zaražene - naime vrlo je mala vjerojatnost da je osoba zaražena sa vise od jednim tipom virusa.

Cijepljenje protiv vodenih kozica

Kako sam otac trogodišnjeg dječaka kojega redovito vodim u vrtić i nisam imao vodene kozice zanima me koji je postupak za provođenje cijepljenja kod vas i koja je cijena samog cjepiva? Je li mi za cijepljenje potrebna uputnica doktora primarne zdravstvene zaštite (kada sam se o tome pokušao informirati kod njega dobio sam naputak da mi...

Pregled za sanitarnu iskaznicu

Ovisno o vrsti zanimanja pregled može obuhvatiti liječnički pregled pluća (fizikalni pregled pluća, RTG-prema medicinskoj indikaciji), pregled kože i vidljivih sluznica, bakteriološki i parazitološki pregled stolice.