Dan otvorenih vrata, 5. travnja od 11,00 do 13,00 sati

Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ povodom Svjetskog dana zdravlja i 70 godina djelovanja otvara svoja vrata građanima kako bi se izravno informirali i upoznali s uslugama iz područja javnoga zdravstva koje Zavod pruža, nudeći pri tome svojim korisnicima pouzdanost i kvalitetu po načelima zdravstvene izvrsnosti.

Tom prilikom građani će se moći upoznati s radom osam stručnih službi koje brinu o provođenju mjera zdravstvene zaštite i pružanju zdravstvenih usluga na području očuvanja i unapređivanja zdravlja građana, kontroli i sprečavanju zaraznih kroničnih bolesti, poticanju kvalitete i praćenju uvjeta životne i radne okoline, zdravstvenom prosvjećivanju i promicanju zdravlja te zdravstvenoj zaštiti osobito vulnerabilnih skupina stanovništva.

 • Služba za javnozdravstvenu gerontologiju - predstavljanje rada Službe uz podijelu publikacija

 • Služba za školsku i adolescentnu medicinu - prvih pet zainteresiranih građana koji se jave na broj telefona 4696 281 dobit će mogućnost besplatnog testiranja djeteta brzim testom na celijakiju

 • Služba za znanost i nastavu - obilazak Stalnog postava “Život i djelo dr. Andrije Štampara” u Knjižnici Zavoda

 • Služba za zaštitu okoliša i zdravstvenu ekologiju (obilasci Odjela za vode, Odjela za zdravstvenu ispravnost i kvalitetu hrane i predmeta opće uporabe, Odjela za mikrobiološke analize hrane i predmeta opće uporabe, Odjela za zajedničke i potvrdne analitičke metode, Odjela za procjenu rizika i Odjela za životni i radni okoliš). Obilazak laboratorija predviđen je u vremenu od 12,00 do 13,00 sati.

 • Centar za preventivnu medicinu Službe za javno zdravstvo - bit će moguće napraviti analizu krvnih žila te mjerenje tlaka i šećera u krvi uz liječničko savjetovanje, kao i analizu tjelesne mase uz kineziološko i nutricionističko savjetovanje u vremenu od 12,00 do 13,00 sati.

 • Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti - Dan otvorenih vrata održat će se na sve tri lokacije službe: Mirogojska c. 11, Remetinečki gaj 14 i Heinzelova 62a.

Borite se s problemima, a ne znate koliko su ozbiljni? Zanima vas što sve rade naši psiholozi, psihijatri i socijalni radnici? Želite saznati malo više o mentalnom zdravlju ili problemima ovisnosti? Dođite nas posjetiti u navedenim terminima, bez obaveze i potpuno anonimno!

 • Služba za kliničku mikrobiologiju – razgovor i savjetovanje s kliničkim mikrobiologom dr. sc. Ivanom Lukšić, dr. med.

 • Služba za epidemiologiju:

  • Upoznavanje s nacionalnim programima ranog otkrivanja raka dojke i raka debelog crijeva (Odjel za epidemiologiju kroničnih nezaraznih bolesti, ing. Dragica Majstorović, soba 110) u vremenu od 11,00 do 13,00 sati.

  • Obilazak mamografske jedinice i mobilnog mamografa (Centar za zdravlje žena, Marijana Jakopović, ing. med. rad.), od 11,30 do 13,00 sati.

  • Upoznavanje s komarcima pod povećalom (Odjel za DDD,  dr. sc. Ana Klobučar, dipl. ing.), od 12,00 do 13,00 sati.

  • Upoznavanje s mogućnostima zaštite zdravlja na putovanjima (Centar za cijepljenje i prevenciju putničkih bolesti, Kruno Sokol, dr. med., prim. dr. sc. Radovan Vodopija, dr. med. i prim. Mirjana Lana Kosanović Ličina, dr. med.), od 12,00 do 13,00 sati.

Pozivamo vas da nas posjetite i veselimo se vašem dolasku!