Konferencija za medije - predstavljanje projekta Mreže za kontrolu kvalitete i sigurnosti hrane jugoistočne Europe, 29. listopada 2015.

Standardizacija kontroliranja zdravstvene ispravnosti hrane, inspekcijski nadzor te menadžment kvalitete (akreditacije i certifikacije hrane) uvijek su aktualna pitanja kada je riječ o prehrambenim proizvodima. Ovo su ujedno i glavni ciljevi djelovanja Mreže za kontrolu kvalitete i sigurnosti hrane jugoistočne Europe (SEEN-FSQC), prve organizirane interesne skupine javnozdravstvenih ustanova, fakulteta i laboratorija u Europi koja je osnovana s ciljem poboljšanja zdravlja i gospodarstva u cijeloj regiji, a čiji će predstavnici svoja dosadašnja ostvarenja i planove predstaviti na konferenciji za medije koja će se održati

u četvrtak, 29. listopada 2015. godine, s početkom u 11.00 sati u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Mirogojska cesta 16, Zagreb

Konferencija se održava u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Razvojem Mreže za kontrolu kvalitete i sigurnosti hrane jugoistočne Europe kao projekta od javnozdravstvenog značaja, a sukladno smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije, pružit će se potpora članicama u jačanju moderne, sveobuhvatne, savjetodavne i analitički utemeljene uloge javnozdravstvenih laboratorija – kontrolora zdravstvene ispravnosti i kvalitete hrane. Inicijativa obuhvaća i posebno označavanje proizvoda koji nakon provedenih analiza zadovolje postavljene kriterije.

Molim Vas da svojim odazivom podržite angažman Mreže u pogledu osiguranja kvalitetnih i zdravstveno sigurnih prehrambenih proizvoda u regiji.