Prijave za testiranje na koronavirus i novi Pozivni centar za osobe u samoizolaciji

Novo radno vrijeme Drive-in testiranja od ponedjeljka, 16. studenog 2020. godine: od ponedjeljka do petka od 10.00 do 16.00 sati; subotom od 10.00 do 14.00 sati i nedjeljom od 8.00 do 12.00 sati.

Obavještavamo građane da je otvoren novi Pozivni centar za osobe u samoizolaciji radi unapređenja praćenja osoba koje su bile u kontaktu s osobama oboljelim od koronavirusa, a brojevi telefona su sljedeći:

 • 46 96 308

 • 55 63 102

 • 46 96 315

e-mail: covidinfo@stampar.hr

Radno vrijeme pozivnog centra je sedam dana u tjednu od 8,00 do 20,00 sati.

Kako bi se smanjile gužve za testiranja na koronavirus koje svakim danom postaju sve veće te radi što bolje učinkovitosti provođenja dijagnostike NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ je uveo novi model uzimanja briseva na koronavirus, neovisno o tome obavlja li se testiranje na uputnicu ili uz plaćanje. Nalazi će biti izdani unutar 48 sati.

Narudžbe građana za testiranje na koronavirus primat ćemo putem online platforme, kojoj možete pristupiti na poveznici https://prijavnicentar.hr/testiranje/stampar. Također je moguće naručiti se putem Pozivnog centra.

Starije osobe, koje nemaju pristup internetu ili se ne znaju služiti računalom, molimo da zatraže pomoć članova obitelji i/ili prijatelja. Testiranja se, među ostalim, obavljaju i u COVID ambulantama Grada Zagreba (Dom zdravlja Zagreb-Centar, Dom zdravlja Zagreb-Istok i Dom zdravlja Zagreb-Zapad).

U slučaju poteškoća prilikom prijave na platformu, ljubazno molimo da se obratite našoj službi za podršku na sljedećoj adresi elektronske pošte: it-helpdesk@stampar.hr

Molimo poslovne korisnike da termine testiranja i nadalje zatraže putem adrese elektronske pošte covidtest@stampar.hr, najmanje tri do četiri dana prije željenog termina. Također, napominjemo da je zbog izrazito velikog broja testiranja, razdoblje od uzimanja uzorka do izdavanja nalaza pomaknuto na 48 sati.

Nadalje, Zavod će svakodnevno dodijeliti 500 termina testiranja (u jednoj je minuti moguće testirati dvije osobe), a građane molimo da koriste model plaćanja internetskim bankarstvom, sukladno podacima na uplatnici koju mogu dohvatiti ovdje i da unaprijed ispune obrazac, kako bismo ih mogli povratno izvijestiti o rezultatima testiranja koji mogu pronaći ovdje.

Važno! Na uplatnici u rubrici svrha obavezno napišite ime, prezime i adresu osobe koja dolazi na testiranje, a u rubriku Poziv na broj OIB, kako bismo Vam bili u mogućnosti ispostaviti pravovaljani račun.

Ukoliko su popunjeni termini za određeni dan, testiranje će se i dalje moći obaviti u COVID ambulantama pri domovima zdravlja na sljedećim lokacijama:

 • Dom zdravlja Zagreb – Zapad, Prilaz baruna Filipovića 11

 • Dom zdravlja Zagreb - Centar, Avenija Većeslava Holjevca 22

 • Dom zdravlja Zagreb - Istok, Grižanska 4

Molimo poslovne korisnike da termine testiranja i nadalje zatraže putem adrese elektronske pošte covidtest@stampar.hr

Važno:

 • ako sami plaćate testiranje, obavezno je prilikom dolaska pokazati potvrdu banke o izvršenoj uplati;

 • također, plaćanje možete izvršiti i na blagajni Zavoda te je moguće platiti bilo gotovinom, bilo karticom;

 • ako je svrha testiranja put u inozemstvo, molimo da dođete s relevantnom informacijom o valjanosti trajanja testa vezano uz odredišnu državu. 

Postupak testiranja:

 • dođite u potvrđenom terminu

 • obavezno nosite zaštitnu masku

 • ako dolazite uz plaćanje, pokažite potvrdu o uplati i ispunjen obrazac (e-adresu na koju ćemo Vam poslati nalaz te kontakt telefon na kojem ćete biti dostupni epidemiologu u slučaju pozitivnog nalaza) našim djelatnicima u drive-in kontejneru bijele boje koji se nalazi izvan upravne zgrade Zavoda

 • cijena testiranja iznosi 698,21 kn, a ukoliko Vam je rezultat potreban na engleskom ili njemačkom jeziku (molimo da to posebno naglasite prilikom testiranja), možete dobiti potvrdu o provedenom testiranju na engleskom ili njemačkom jeziku. Cijena potvrde iznosi 125,00 kuna, a ukupna cijena nalaza i potvrde iznosi 823,21 kn.

Zahvaljujemo na razumijevanju i podsjećamo građane na osnovna tri stupa obrane – nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičkog razmaka i higijenu ruku - jer samo odgovorno ponašanje svih pojedinaca može utjecati na suzbijanje širenja koronavirusa!