Izložba „Komarci - najsmrtonosnije životinje na Zemlji“, 22. svibnja do 31. prosinca 2018.

Hrvatski prirodoslovni muzej, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije, organizira izložbu pod nazivom „Komarci – najsmrtonosnije životinje na Zemlji“. Otvorenje izložbe održat će se u utorak, 22. svibnja 2018. s početkom u 18.00 sati.

Izložbom se prikazuju vrijedne zbirke komaraca u Republici Hrvatskoj, važne biološke značajke ove značajne vektorske skupine, kao i životni ciklus koji je prikazan u akvariju, a kako bi se posjetitelji upoznali sa značajkama morfologije razvojnih stadija.

Izložbom se prezentiraju invazivne vrste komaraca te način njihovog unosa kao i snažan vektorski potencijal, a kako bi se odgovorilo na tezu da su komarci zaista najsmrtonosnija skupina životinja na zemlji. Prikazuju se i brojne metode suzbijanja komaraca u Hrvatskoj i to u različitim stadijima. Izložba je u prezentacijskom smislu obogaćena i tehnologijom hologramskog prikaza, a koji je sjajna metoda prikaza ovih sitnih organizama.

Detaljne informacije dostupne su na internetskim stranicama Hrvatskog prirodoslovnog muzeja: http://www.hpm.hr/Doga%C4%91anja/Izlo%C5%BEba/Komarci%20-%20najsmrtonosnije%20%C5%BEivotinje%20na%20Zemlji_3853