Navike promijeni i zdravlje pokreni, 4. lipnja 2016. - Park Maksimir

 

Dragi sugrađani i sugrađanke,

iznimno uspješna javnozdravstvena akcija „Navike promjeni i zdravlje pokreni“ nastavlja se i ove godine. Povodom akcije organiziramo događanje koje će se održati

u subotu, 4. lipnja 2016. godine s početkom u 9:30 sati
u Parku Maksimir na livadi Mogila (ulaz s Bukovačke ceste).

Program:

9.30 – 10.00 Okupljanje i registracija svih sudionika (zapadni ulaz u Park Maksimir s Bukovačke ceste - livada "Mogila")

10.00 - 12.00 Pješačenje označenim stazama

10.30 – 14.30 Probion poligon: zabavna natjecateljska utrka s preprekama

12.30 - 13.00 Podjela "zdravog obroka" sudionicima javnozdravstvene akcije (temeljem prikupljenih žigova)

10.00 - 15.00 Sportsko - rekreacijske aktivnosti

 

S našim partnerima priredit ćemo pregršt zabavnih i edukativnih sadržaja, kojima želimo skrenuti pozornost na važnost zdrave prehrane i tjelovježbe pri očuvanja zdravlja. Druženje organiziraju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“, Gradski ured za zdravstvo, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, Crveni križ Grada Zagreba, Kineziološki fakultet, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Udruga za prevenciju prekomjerne tjelesne težine, Probion – Udruga studenata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, Policijska uprava Zagrebačka, Hrvatska agencija za hranu, i RTL televizija kao medijski partner. 

Javnozdravstvenu akciju "Navike promijeni i zdravlje pokreni" podržali su: Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, Hrvatsko društvo za sportsku medicinu Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatska udruga medicinskih sestara, Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, HDS ZAMP, URIHO, Studentska udruga eSTUDENT, City Centre One, Konjički klub "Petrova Gora", Terra Croatica Outdoor Company i Paintball Fleka.
 
Građani će ove godine moći sudjelovati u još više aktivnosti jer osim pješačke staze, pripremamo i brojne popratne aktivnosti. Tako će na događanju biti moguće izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi te popričati s liječnicima i stručnjacima o tome što se sve može učiniti za svoje zdravlje. Uz to, najmlađi će moći sudjelovati u edukativnim radionicama o zdravoj prehrani te naučiti koje namirnice su važne za njihov razvoj i koliko ih konzumirati. Također, sve generacije će moći sudjelovati u brojnim sportsko-rekreativnim aktivnostima. Zato su organizirane dvije pješačke staze, jedna manje intenzivna, a druga više, kako bi svatko mogao odabrati što mu odgovara. Na livadi Mogila bit će postavljen i poligon, na kojem će se građani moći okušati u skakanju u vreći, nošenju jajeta, trčanju preko guma i drugim zabavnim izazovima. Uz poligon će biti organizirane i druge rekreativne aktivnosti. 

Kako građani, koji su prikupili pečate i učinili još jedan korak prema zdravijem životu, ne bi ostali gladni i žedni nakon svih aktivnosti, bit će pripremljen i veliki broj porcija zdravog obroka, jabuke i vodu za okrjepu, a za animaciju i zabavu okupljenih pobrinut će se Studio smijeha. 

Ovim putem vas sve pozivamo da nam se priključite u subotu, 4. lipnja u Parku Maksimir i tako s nama učinite još jedan korak prema svojem zdravlju!

Dođite u Maksimir!

Plakat i program "Navike promijeni i zdravlje pokreni"