Okrugli stol u sklopu Projekta Centar za sigurnost i kvalitetu hrane - „Kontrola ekoloških proizvoda od polja do stola“, 14. ožujka

Velika nam je čast pozvati Vas na Okrugli stol u sklopu Projekta Centar za sigurnost i kvalitetu hrane, pod nazivom „Kontrola ekoloških proizvoda od polja do stola“ koji će se održati 14. ožujka 2019. godine (četvrtak) s početkom u 10,00 sati u Velikoj dvorani Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Mirogojska cesta 16, Zagreb

Program

10,00 – 10,10

Pozdravna riječ

Dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Zavoda

10,10 – 10,30

Projekt „Centar za sigurnost i kvalitetu hrane“

Dr. sc. Sandra Šikić, dipl. ing.

10,30 – 12,00

Okrugli stol

Sudionici Okruglog stola:

Predstavnica Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske: Romana Franić, dipl. ing., voditeljica Odjela za prehranu, planiranje i financiranje službenih kontrola

Predstavnik Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske

Dr. sc. Iva Pavlinić Prokurica, viši stručni savjetnik i koordinator za procjenu rizika i RASSF sustav Hrvatske agencije za hranu i poljoprivredu

Dr. sc. Jadranka Roša, Rukovoditeljica Službe za certifikaciju proizvoda, Hrvatske šume d.o.o.

Dr. sc. Gordana Jurak, dipl. ing. voditeljica Referentnog laboratorija za pesticide Republike Hrvatske

Mr. sc. Frane Ivković i mr. sc. Zdenka Mamić, dipl. ing, OPG Frane Ivković 

Voditeljica Okruglog stola: prof. dr. sc. Jasna Bošnir, dipl. ing.

12,00 – 12,45

Osvježenje za sudionike Okruglog stola

 

Nakon Okruglog stola održat će se sastanak Službenih laboratorija za analizu pesticida u RH (sastanku će prisustvovati gđa. Carmen Ferrer Amate, koordinatorica Europskog referentnog laboratorija za voće i povrće iz Španjolske).

U sklopu održavanja Okruglog stola od 8,30 do 10,00 sati i od 13,00 do 14,30 sati bit će organiziran Dan otvorenih vrata laboratorija Službe za zaštitu okoliša i zdravstvenu ekologiju, koji uključuje stručni obilazak Odjela za vode, Odjela za zdravstvenu ispravnost i kvalitetu hrane i predmeta opće uporabe, Odjela za mikrobiološke analize hrane i predmeta opće uporabe, Odjela za zajedničke i potvrdne analitičke metode, Odjela za procjenu rizika i Odjela za životni i radni okoliš.

Organizacija okruglog stola je sufinancirana u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.