Zavod suradnik u EU projektu „Nordic walking_ Healthy living“ iz programa Erasmus + Sport

Zagrebački savez sportske rekreacije „Sport za sve“ započeo je s provedbom projekta „Nordic walking _ Healthy living“ sufinanciranog od strane Europske komisije iz programa Erasmus + Sport, u kojem surađuje i Zavod.

Partneri na projektu su: ASVO (Allgemeiner Sportverband Österreichs – Landesstelle Salzburg - neovisna i nepristrana sportska krovna udruga s oko 400 članova sportskih klubova u regiji Salzburg) i Polska federacja nordic walking – Poljski nacionalni savez nordijskog hodanja. 

Opći cilj projekta „Nordic walking – healthy living“ je povećanje broja sudionika u nordijskom hodanju u partnerskim zemljama i u Hrvatskoj te poticanje mobilnosti volontera, trenera, stručnog i administrativnog osoblja neprofitnih sportskih organizacija. Projekt predviđa razmjenu trenera / instruktora nordijskog hodanja kroz organiziranje radionica za razmjenu najbolje prakse, što je vrlo važno jer naše stanovništvo još uvijek u velikoj mjeri nije svjesno koristi od ove rekreativne aktivnosti. Time ćemo omogućiti razvoj mreže između partnerskih organizacija te povećati svijest javnosti o svim prednostima nordijskog hodanja kao sportsko - rekreativne aktivnosti i u zdravstveno preventivnom pogledu.

U subotu, 26. siječnja u prostorijama Saveza, održan je prvi sastanak s partnerima - Kick Off Meeting. Na sastanku su sudjelovali predstavnici partnera iz Austrije i Poljske, kao i suradnici iz Hrvatske. Cilj prvog sastanka bio je upoznati partnere i njihove organizacije, predstaviti im plan upravljanja projektom i objasniti njihove zadaće u projektu. Nakon uspješne organizacije, sljedeći sastanak održat će se u ožujku u Poljskoj.

Služba za javno zdravstvo