RANCARE COST - Akcija 15208 Priopćenje za javnost

Četvrti sastanak članova Upravnog odbora, CORE grupe i četiri radne grupe COST akcije „Rationing – Missed Nursing Care: An International and Multidimensional Problem” održan je u Portu, Portugal 24. do 26. listopada 2018. godine u organizaciji INESC-TEC-a i Sveučilišta u Portu.

Prvog dana CORE grupa izvijestila je o napretku svih radnih grupa te ostalim aktivnostima koje se provode u sklopu akcije uključujući radionice i kratkoročne znanstvene misije (STSM) te razgovarala o planiranim aktivnostima za naredni period.

Sastanku članova Upravnog odbora projekta, pod predsjedanjem voditeljice akcije prof. Evridiki Papastavrou, održanom 25. listopada prisustvovalo je 42 sudionika iz 20 zemalja. Nazočne su pozdravili predstavnik Škole za medicinske sestre prof. Wilson Abreu i lokalni organizator prof. Mário Amorim-Lopes. Izvješće o dosadašnjim aktivnostima te planovima za nadolazeće razdoblje iznijeli su voditeljica projekta prof. Papastravrou, projektna managerica dr. Rousou, voditelj Odbora za diseminaciju dr. Amorim –Lopes i STSM koordinator dr. Efstathiou.

Voditelji radnih grupa, profesori Walter Sermeus, Maria Schubert, Riitta Suhonen i Olga Riklikiene su izvijestili o aktivnostima unutar svojih radnih grupa, navodeći među ostalim podatke o objavljenim publikacijama u međunarodnim časopisima, aktivnim sudjelovanjima na konferencijama, kongresima te o održanim radionicama i STSM aktivnostima. Važna poruka koja je poslana okupljenim sudionicima je kako radne grupe trebaju zajedničkim naporima i suradnjom širiti aktivnosti akcije na nacionalnoj i europskoj razini.

Sastanci radnih grupa su održani 26. listopada. Na sastancima se raspravljalo o aktualnim projektima, publikacijama i povezivanju projektnih aktivnosti radnih grupa. Popis publikacija i izvješća radnih grupa uskoro će biti dostupni na stranici akcije (www.rancare-action.eu). Na kraju dana se održala radionica o smjernicama za izvješćivanje o nedostatnoj zdravstvenoj njezi koju su održali dr. Michael Simon i gđa. Catherine Blatter.