Uz nadljudske napore prilikom borbe protiv koronavirusa djelatnici Zavoda uspješno su procijepili i dio građana protiv sezonske gripe

cijepljenje

Od prvog dana pojave koronavirusa u Hrvatskoj pa sve do danas, toliko se toga promijenilo u životima svih nas da jedva čekamo kada će sve skupa završiti i kada ćemo se moći vratiti normalnim životima. Međutim, ono što se niti u jednom trenutku nije promijenilo je neumorna i nesebična borba svih djelatnika Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ za zdravlje i dobrobit građana. Ovdje na „Štamparu“, itekako znamo što nam je činiti – bezuvjetno brinuti o prevenciji zdravlja svih naših sugrađana!

U proljeće, kada je vladao najveći strah od novog i nepoznatog virusa SARS-CoV-2, nije bilo dvojbe da neki od nas moraju biti hrabri za sve svoje sugrađanke i sugrađane. To su, uz ostale zdravstvene radnike, bili i članovi našeg Zavoda, koji su među prvima pohitali ususret virusu testirajući, educirajući i pomažući građanima u novonastaloj situaciji. Brzom preraspodjelom i reorganizacijom ljudi i sredstava s isključivim ciljem prevencije širenja zaraze, naš Zavod je u startu pokazao spremnost na borbu bez uzmicanja. U vrlo kratkom roku, uz  bezuvjetnu pomoć gradonačelnika Grada Zagreba, g. Milana Bandića i pod vodstvom našeg ravnatelja dr. Zvonimira Šostara, uspostavili smo prvu „drive in“ dijagnostiku u Hrvatskoj i na taj način primjerom vodili sve ostale zdravstvene institucije diljem zemlje.  

Bez obzira na sve izazove koji su se našli pred nama, a posebice na trenutno iznimno nepovoljnu epidemiološku situaciju i činjenicu da su se svi resursi preusmjerili na praćenje novooboljelih od COVID-19 infekcije, djelatnici našeg Zavoda ipak su se uspjeli ekipirati te, usprkos otežanim uvjetima rada,  procijepiti i određen dio građana protiv sezonske gripe. Nastavak je to dobre prakse koju njegujemo već godinama, a neće je zaustaviti ni ova iznimno izazovna godina.

U Zavodu čvrsto vjerujemo kako će takva praksa i u budućnosti pridonijeti unaprjeđenju kvalitete zdravstvenog stanja svih naših sugrađana. Ovim putem još jednom apeliramo na sve građane na zajedničku odgovornost. Kako bi cijepljenje protiv gripe bilo što brže i sigurnije za njihovo vlastito zdravlje, molimo sve građane koji se žele cijepiti da se obrate svojim liječnicima opće/obiteljske medicine. Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ bezuvjetno su uz sve građane u ovim teškim vremenima i čvrsto vjerujemo kako ćemo, uz zajedničku odgovornost i brigu jednih za druge, zajedno stati na kraj svim poteškoćama.

Ostanimo hrabri, odgovorni i ustrajni!