Arhiva 2016

Ukoliko želite direktan odgovor, unesite svoju e-mail adresu.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Kako se može dogovoriti termin za cijepljenje i gdje?

Prema Programu cijepljenja Republike Hrvatske u školskoj godini 2016/2017. cijepljenje protiv HPV-a je preporučeno i besplatno za djevojčice i dječake osmih razreda osnovnih i prvih razreda srednjih škola. Cijepljenje se za te generacije obavlja u nadležnim ambulantama školske i adolescentne medicine.

Cijepljenje protiv HPV-a u Hrvatskoj

Od 2015. godine cijepljenje je u redovitom programu kao preporučeno i besplatno. Cijepe se djevojčice i dječaci u osmom razredu osnovne škole, a u školskoj godini 2016/2017.

Cijepljenje protiv HPV-a u Zavodu

Učenici i učenice onih generacija koje nisu predviđene u redovitom programu, kao i studentice i studenti koji studiraju u Zagrebu mogu se naručiti za cijepljenje u Službi za školsku i adolescentnu medicinu

Kutak za HPV

Spolno prenosive infekcije i mladi - jesu li infekcije česte i zašto su mladi najosjetljiviji?

Infekcije koje se prenose spolnim putem se često pojavljuju, najviše u mladih ljudi odnosno adolescenata. One su jedan od vodećih uzroka akutnih bolesti, kroničnog oštećenja zdravlja i smrtnosti, s mogućim teškim medicinskim i psihološkim posljedicama za milijune žena, muškaraca i dojenčadi.

HPV i rak vrata maternice - kolika je vjerojatnost da se osoba zarazi?

Proširenost humanog papilomavirusa u spolno aktivnoj populaciji je velika te je visoka mogućnost da se osoba u tijeku života zarazi nekim od tipova tog virusa. Vjerojatnost se procjenjuje na čak 50 do 70%, no to ne znači da je tolika i vjerojatnost obolijevanja od raka.

Zašto je infekcija HPV-om značajna i kako se prenosi?

Donosimo odgovore na sva pitanja o značajnosti HPV infekcije, kako se prenosi te može li se Papa testom utvrditi da je osoba zaražena.

Živin termometar u perilici za rublje - što učiniti?!

Poštovani,
u svrhu pravilnog postupanja potrebno je razlučiti: je li toplomjer živin (srebrni) ili možda alkoholni (crveno ili plavo punjenje) npr.? I je li tijekom rada perilice za pranje rublja oštećen?

Puknuti živin termometar

Kako zbrinuti puknuti živin termometar?

Nadležni liječnici za studente i učenike

Popis nadležnih liječnika za studente fakulteta u gradu Zagrebu, kao i informacije o radnom vremenu ambulanti možete pronaći na našim Internetskim stranicama na linku: http://www.stampar.hr/sites/default/files/sluzbe/docs/2015/raspored-t

Cijepljenje protiv Žute groznice (putničke bolesti)

Protiv Žute groznice možete se cijepiti svaki radni dan od ponedjeljka do petka od 8,30 do 15,00 sati, bez prethodnog naručivanja. Cijepiti se možete u našem Centru za cijepljenje i putničke bolesti, Mirogojska cesta 16. Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte.

 

Sanitarne iskaznice - pregled

Ovisno o vrsti zanimanja pregled za izdavanje sanitarne iskaznice može obuhvatiti liječnički pregled pluća (fizikalni pregled pluća, RTG prema medicinskoj indikaciji), pregled kože i vidljivih sluznica, bakteriološki i parazitološki pregled stolice.

Test intolerancije na hranu

Cijene testova intolerancije na hranu ovise o broju alergena, tako cijena pretrage intolerancije na hranu 22 alergena iznosi 385,00 kuna, 90 alergena 1.375,00 kuna, na 180 alergena 2.530,00 kuna, a 270 alergena 3.520,00 kuna.