DiaVitas javnozdravstvena akcija, 14. i 15. studenog 2015.

Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati vas na DiaVitas javnozdravstvenu akciju koja će se, povodom obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti, u subotu i nedjelju (14. i 15. studenog 2015. godine) održati na trgu Dalmacija trgovačkog centra Arena Centar u Zagrebu. 

Svjetski dan šećerne bolesti obilježava se 14. studenog svake godine u više od 160 zemalja svijeta s ciljem podizanja svijesti javnosti o ovoj bolesti. I 2015. godine tema Svjetskog dana šećerne bolesti glasi „Zdrav život i dijabetes“. Edukacija i prevencija usmjereni su na poznavanje znakova upozorenja i rizične faktore, znanje o tome tko može pomoći pri kontroli bolesti te što učiniti ukoliko bolujete od ove bolesti. 

Partneri i izlagači na DiaVitas akciji bit će NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“, KBC Zagreb – bolnica Rebro, Diamelli – Poliklinika za dijabetes i predstavnici DiaVitas-a. Stručnjaci Centra za preventivnu medicinu NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ posjetitelje će u vremenu od 12:00 do 14:00 sati (subota, 14. studenog 2015.) i 12:00 do 14:00 sati (nedjelja, 15. studenog 2015.) savjetovati o prehrani, regulaciji šećerne bolesti i tjelesnoj aktivnosti. Također, posjetitelji će više moći saznati i o aplikaciji za pametne telefone DiaVitas - digitaliziranom vodiču za usvajanje i održavanje zdravog životnog stila koji svojim mogućnostima pruža pomoć u regulaciji dijabetesa, pretilosti i zdravstvenih poremećaja povezanih s ovom bolesti.

Svojim odazivom podržite našu akciju kako bismo zajedničkim nastojanjima doprinijeli jačanju svijesti o bolesti koja predstavlja velik javnozdravstveni problem te je izražen trend daljnjeg porasta broja oboljelih.