Edukacija New Maudslay metoda – liječenje poremećaja hranjenja, 4. i 5. studenog 2016.

Pozivamo vas na edukaciju o liječenju poremećaja hranjenja New Maudsley koju će 4.i 5. studenog 2016. (petak i subota) provesti ugledna engleska psihijatrica prof. dr. sc. Janet Treasure. Edukaciju organiziraju Centar za poremećaje hranjenja BEA i Psihijatrijska bolnica „Sv. Ivan“ Jankomir uz podršku Gradskog ureda za zdravstvo, Ministarstva zdravlja RH i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“. 

Prof. Janet Treasure po prvi puta gostuje u Hrvatskoj. Na dvodnevnoj edukaciji predstavit će New Maudsley metodu koja se temelji na povećavanju kapaciteta stručnjaka i roditelja za pružanje podrške oboljelom od anoreksije, bulimije i nespecifičnih poremećaja hranjenja na putu ozdravljenja. New Maudsley metoda je dizajnirana kao dodatak drugim načinima liječenja i prvenstveno je usmjerena poučavanju roditelja i zdravstvenih djelatnika o načinima pravilne komunikacije s oboljelima. Edukacija će se održati u dvorani Psihijatrijske bolnice Sv.Ivan u Jankomiru, Zagreb. 

Edukacija je namijenjena:

  • stručnjacima svih profila ( psihijatri, psihoterapeuti, psiholozi, liječnici različitih specijalizacija, socijalni pedagozi, nutricionisti, edukacijski rehabilitatori, radni terapeuti, medicinske sestre i dr.) – članovima multidisciplinarnog tima u zdravstvu i stručnjacima u odgojno-obrazovnom sustavu;

  • roditeljima i bližnjima oboljelih;

  • studentima pomažućih fakulteta.

Detaljnije o događanju i prijavama možete saznati nahttp://www.centarbea.hr/prof-Treasure-New-Maudsley

Program edukacije je dostupan na: http://www.centarbea.hr/prof-Treasure-New-Maudsley-Program

Obavezna prijava sudjelovanja na edukacijihttp://www.centarbea.hr/prof-Treasure-New-Maudsley-Prijava

Prof. dr. sc. Janet Treasure vodeći je autoritet na području liječenja poremećaja hranjenja u Velikoj Britaniji i svijetu te je, uz više od 360 znanstvenih članaka o poremećajima hranjenja, ujedno i najcitiranija autorica u spomenutom području. Dobitnica je brojnih nagrada za znanstvena postignuća: Psihijatrijske zlatne medalje Royal College, NHS nagrade za inovaciju, MHRN nagrade za rad s bližnjima oboljelih itd. Pozivamo vas da budete dio ovog izuzetno važnog događanja za Hrvatsku i čitavu regiju – gostovanja jedne od najvećih stručnjakinja u području liječenja poremećaja hranjenja.

Pripremila: Marija Škes, mag. educ. reh., voditeljica Odsjeka za zdrave stilove života, Odjel za promicanje zdravlja, Služba za javno zdravstvo