Humanitarna akcija „Jaglac“, 10. ožujka 2018.

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na humanitarnu akciju „Jaglac“  za djecu oboljelu od dijabetesa, koja će se održati u subotu, 10. ožujka 2018. od 10.00 do 13.00 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Riječ je o zajedničkoj humanitarnoj akciji Lions kluba Lenuci, Veleučilišta Velika Gorica, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, a održava se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba.

Akcijom se želi ukazati na problem dijabetesa kod djece, pa će u navedenom terminu, uz prigodno druženje s građanima Zagreba i osobama iz javnog života koje podržavaju akciju, biti održan niz javno zdravstvenih i edukativnih aktivnosti. 

Veleučilište Velika Gorica obavljat će besplatnu kontrolu vida za djecu, Nastavni zavod „Dr. Andrija Štampar“ obavljat će besplatnu kontrolu šećera, tlaka i indeksa mase, članovi Lions kluba Lenuci dijelit će žute i plave jaglace svima koji novčano podupru akciju, dok će HSDU pružati korisne informacije i dijeliti edukativne letke…

Osim informiranja i edukacije, cilj akcije prikupljanje financijskih sredstva za ljetni kamp djece oboljele od dijabetesa, koji se svake godine u lipnju organizira u Puli.