Potaknuti nedavnim događajima koji su u medijima i javnosti otvorili vrlo važno pitanje sigurnost i kvalitete hrane koju svakodnevnom kupujemo i konzumiramo, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ organizira konferenciju pod nazivom „Sigurnost hrane“. Konferencija će okupiti predstavnike relevantnih institucija, a cilj je pružiti vjerodostojne informacije o sigurnosti hrane te dati smjernice i prijedloge za unaprjeđenje sustava.
Ovim putem Vas pozivamo na konferenciju „Sigurnost hrane“ koja će se održati
Na konferenciji će sudjelovati predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske agenciju za hranu, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatske gospodarske komore, Agronomskog fakulteta, Instituta Ruđer Bošković, Hrvatskog epidemiološkog društva, Agrokora, Podravke te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.
Teme izlaganja i rasprava:
Proizvodnja hrane i sanitarni nadzor
Nadzor hrane animalnog podrijetla i analiza rizika
Mreža za kontrolu kvalitete i sigurnosti hrane Jugoistočne Europe (SEEN-FSQC)
Kontrola u globalnoj trgovini
Primjeri dobre prakse
Prijedlozi pravilnika i rješenja