Poziv na konferenciju za medije

maksimir

Ususret održavanju Maksimir Minus Zwei cenera, sportsko-zdravstvenog događanja poznatog i kao najljepša utrka grada Zagreba, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji za medije koja će se održati u srijedu, 22. ožujka 2017. godine, u 11.30 sati u Velikoj dvorani NZJZ „Dr. Andrija Štampar“, Mirogojska 16, Zagreb.

Utrka će biti organizirana 1. travnja s početkom u 11.00 sati u Parku Maksimir, povodom Svjetskog dana zdravlja i s primarnim ciljem da se među građanima promovira zdrav i aktivan način života.O samoj utrci i značaju aktivnog života za zdravlje govorit će:

-          gradonačelnik Zagreba Milan Bandić,

-          prim. mr. sc. Branislava Resanović, dr. med.,specijalist socijalne medicine i zdravstvene ekologiju / Voditeljica centra za preventivnu medicinu NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“;

-          doc. dr. sc. Antonija Balenović, dr. med., ravnateljica Doma zdravlja Zagreb – Centar i

-          Andrija Damjanović, Atletski klub Maksimir.

Utrku Maksimir Minus Zwei cener organizira Atletski klub Maksimir u suradnji s Domom zdravlja Zagreb – Centar i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, a pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića.

Uz kros utrku na osam kilometara, održat će se i kraća utrka građana na dva kilometra te dječja utrka. Sudionici i ostali zainteresirani moći će također zatražiti i liječničke savjete o uravnoteženoj prehrani i pravilnoj tjelesnoj aktivnosti te izvršiti mjerenja tlaka i šećera u krvi.

Maksimirski Minus Zwei cener održava se od 2015. godine, a na prvoj utrci sudjelovalo je više od 150 trkača. Na prošlogodišnjoj utrci broj sudionika se gotovo udvostručio, pa ih je u Maksimiru bilo 270 iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva.

Veselimo se vašem dolasku!

Kontakt za medije: Virginia Ferenčina, dipl. nov.; tel: +385 1 4696 344;

email: virginia.ferencina@stampar.hr