Dani zdravlja u City Centru one East i West, 13. do 15. svibnja

Uz potporu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Gradskog ureda za zdravstvo i Crvenog križa grada Zagreba, City Centre One organizira Dane zdravlja u okviru kojih se posjetitelji mogu informirati i testirati zdravstvene parametre te se prisjetiti ili naučiti kako pružiti prvu pomoć. Dani zdravlja traju od 13. do 15. svibnja u City Centeru one East i West.

U petak, 13. svibnja povodom obilježavanja Svjetskog tjedna Crvenog križa posjetitelji će moći u prizemlju Centra, od 14:00 do 19:00 sati potražiti stručni savjet i brojne edukativne materijale o zdravlju te besplatno provjeriti krvni tlak i šećer u krvi.

U subotu i nedjelju, 14. i 15. svibnja u Školi prve pomoći za djecu i odrasle uz pomoć Crvenog križa grada Zagreba saznajte kako prepoznati stanje neodgodive prve pomoći i reanimaciju, a djeca mogu proći malu školu prve pomoći i edukativnu radionicu "Pomozi medi" (učenje zamatanja rana na plišancima)! I zato roditelji, povedite svoje mališane i neka ponesu svog plišanca i dođite u City Center one na školu prve pomoći u sljedećim terminima: subota, 14. svibnja u 11:00, 14:00 i 18:00 sati te u nedjelju, 15. svibnja u 11:00, 15:00 i 18:00 sati.

Bolnica za medvjediće – smanjite dječji strah od odlaska liječniku kroz zabavno-edukativnu radionicu gdje dječica postaju roditelji, a medvjedići njihova bolesna dječica. Uz stručno vodstvo i uporabu raznih instrumenata najmlađi uče kako liječiti bolesnog medvjedića. Termin radionice je u subotu, 14. svibnja u 16:00 sati. Tu su i zabavne aktivnosti za djecu – za zdrav razvoj motoričkog sustava tijela najmlađe očekuje škola plesa te plesni nastup Kidzcool-a, mali tečaj samoobrane uz Karate klub Hrvatski Dragovoljac, mala zabavna sportska olimpijada te Sportski vrtić uz trenera za malu školu sporta. Možete također naučiti kako pripremiti ruksak za krizne situacije "Set To Go", saznati što je to "Socijalni dućan", naučiti nešto više o Crvenom križu kroz kviz znanja te osvojiti besplatan tečaj prve pomoći. Također u Kid's Jungle igraonici (u subotu, 14. svibnja) u terminu od 15:30 do 19:30 sati, djeca i roditelji moći će naučiti o važnosti pravilne prehrane uz savjetovanje nutricionista, koji će im pomoći da usvoje nove zdrave navike uz pomoć pripremanja Zdravog tanjurića.