Javnozdravstvena humanitarna akcija "Zumbathon - muškarci plešu za žene", 25. listopada 2014.

Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17

Subota, 25. listopada 2014., od 17,00 do 20,00 sati

 

Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Plesna udruga „2 STEP ZAGREB“ i Muzej suvremene umjetnosti imaju veliku čast i zadovoljstvo pozvati vas na ovo iznimno događanje u kojem se isprepliću briga o zdravlju, ples i umjetnost i u kojem ćemo na originalan, zabavan i atraktivan način doprinijeti osvješćivanju javnosti o ovom važnom i rastućem javnozdravstvenom problemu, s posebnim naglaskom na važnosti ranih pregleda te pružiti podršku ženama oboljelim od raka dojke i raka grlića maternice i njihovim obiteljima.

Taj jedan dan u godini, kada trebamo osjećati ljubav, sreću i zahvalnost što imamo ono što mnogi nemaju, želimo podijeliti sa svima. Taj jedan dan u godini, 25.10.2014., želimo da svi ustanu i plešu. Ove godine na taj će dan muškarci dati podršku ženama oboljelim od raka i pokazati koliko snažni i jaki mogu biti kada treba obrisati suze i pretvoriti ih u osmijeh. 

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu održat će se Zumbathon – humanitarni plesni maraton na kojem će plesati i muškarci i žene, ali ZA žene. Pod vodstvom licenciranih Zumba instruktora, muškaraca i žena, dva sata plesat će se svi internacionalni plesovi, uz osmijeh i dobru zabavu. Najavljen je i dolazak instruktora iz regije (Sarajevo, Banja Luka). 

Sav prihod od prodanih ulaznica bit će doniran Udruzi „SVE za NJU!“, koja pruža psihološku pomoć ženama oboljelim od raka, kao i njihovim obiteljima. Zavod će ovom prigodom donirati pet tretmana medicinske limfne drenaže mastektomiranim ženama, pet mamografskih pregleda i pet dijagnostičkih pretraga tekućinskom citologijom te izraditi brošuru s preporučenim vježbama, a građani će imati priliku konzultirati se s liječnicima, nutricionistom, kineziologom i psiholozima. Početak Zumbathona je u 18,00, a kraj je predviđen za 20,00 sati kada ćemo s krova u zrak pustiti ružičaste lampione u znak sjećanja na sve one koje smo izgubili. Tu večer i noć, MSU će biti obojan u ružičastu boju.

U akciju su se uključili i nogometaši Dinama koji su snimili video pozivnice za dolazak na događaj te pokazali visoku razinu svjesnosti o prevenciji raka dojke, ali najavljen je i dolazak brojnih poznatih osoba koje će zaplesati i time pružiti podršku ovom projektu (nogometaši Dinama, ali i drugi sportaši i osobe iz javnog života te bend Kinoklub s pjesmom „Za nju“). Video snimka će biti objavljena na našim internetskim stranicama i na društvenim mrežama, kao i putem medija.

Umjesto klasičnih ulaznica, za 20,00 kn posjetitelji će dobiti silikonsku narukvicu s porukama Zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, koja uključuje i obilazak postava Muzeja. Također će se po cijeni od 20,00 kuna moći kupiti i ružičasti lampioni.

U tijeku su pregovori za medijsko pokroviteljstvo, ali znamo da će Zumbathon biti praćen od strane Hrvatske radiotelevizije.

Pokrovitelji/sponzori: Grad Zagreb, Hrvatsko društvo skladatelja, GNK Dinamo, Kinoklub, Konzum, Restoran Oliva

Sudionici: osobe iz javnog života (sportaši, glazbenici, radijski voditelji), građani te predstavnici medija

Veselimo se što ćete biti dio nas i s nama obojati grad u najdražu nam boju! 

Plakat u PDF formatu možete preuzeti ovdje.