Panel rasprava "Tko se ne bi cijepio protiv raka?", 25. listopada

Rak vrata maternice i genitalnih organa značajan je javnozdravstveni izazov, a borba protiv raka jedna od temeljnih zadaća javnog zdravstva, zdravstva i društva u cjelini. 

Jedno od velikih medicinskih dostignuća je cjepivo protiv raka koje u velikoj mjeri umanjuje vjerojatnost obolijevanja. Cijepljenje protiv infekcije koja uzrokuje rak besplatno je i u redovitom godišnjem programu cijepljenja za dječake i djevojčice u osmom razredu osnovne škole.

S ciljem informiranja i educiranja javnosti o najnovijim i najrelevantnijim spoznajama u znanstvenoj domeni spolno prenosivih bolesti, Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo, Gradski ured za obrazovanje, Povjerenstvo za prevenciju infekcija HPV-om i drugih spolno prenosivih bolesti (SPB) te Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ Vas pozivaju na panel raspravu

„Tko se ne bi cijepio protiv raka?“

koja će se održati u četvrtak, 25. listopada, s početkom u 12.00 sati 

u Velikoj dvorani NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“.

Panel će okupiti brojne eminentne stručnjake s područja ginekologije i opstetricije, dermatovenerologije, školske medicine te infektologije koji će potaknuti nove rasprave te ponuditi najnovija saznanja o bolesti, mogućnostima zaštite i cijepljenju.  

Program: 

11.30 – 12.00  Konferencija za medije

12.00 – 13.00  Panel izlaganja

Panelisti: akademkinja Mirna Šitum, prof. dr. sc. Mihael Skerlev, prof. dr. sc. Goran Tešović, prof. dr. sc. Damir Eljuga, prof. dr. sc. Hrvoje Vrčić, doc. dr. sc. Dubravko Lepušić, prim. mr.sc.  Nives Šikanić Dugić, Tatjana Petričević-Vidović, dr. med., Neda Ferenčić, dr. med.

13.00 – 13.30 Rasprava i pitanja