Predstavljanje ciljeva i projektnih aktivnosti Centra za sigurnost i kvalitetu hrane

S obzirom na to da u Hrvatskoj trenutno nije moguće znanstveno utemeljenom metodom utvrditi izvornost hrane čiji sastav i kvalitetu nužno određuje zemljopisno podrijetlo, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ u suradnji s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, pripremio je projekt „Centar za sigurnost i kvalitetu hrane“ u okviru kojeg će se provoditi znanstvena istraživanja i analitički postupci sa svrhom utvrđivanja izvornosti određenog proizvoda/hrane.
 

Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas

na predstavljanje ciljeva i projektnih aktivnosti

koje će se održati u srijedu, 7. studenoga 2018. godine, s početkom u 11.00 sati u

Velikoj dvorani Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ (Mirogojska cesta 16).

Program 

11.00 – 11.20
Uvodne riječi: dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj NZJZ „Dr. Andrija Štampar“, prof. dr. sc. Zoran Grgić, dekan Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Tome Antičić, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH, g. Milan Bandić, dipl. politolog, gradonačelnik Grada Zagreba
 
11.20 – 11.40
Predstavljanje projektnih aktivnosti: dr. sc. Sandra Šikić, dipl. ing., zamjenica ravnatelja NZJZ „Dr. Andrija Štampar“
 
11.40 – 12.00
Izjave za medije
 
12.00 – 13.00
Prigodni domjenak
 
Kratko o projektu:
Projekt osnivanja Centra za sigurnost i kvalitetu hrane je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga ''Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija''. Opći cilj projekta je doprinijeti unapređenju znanstvene i istraživačke infrastrukture kroz jačanje istraživačkih kapaciteta otvorenih za inovacije kako bi se poboljšala kvaliteta i dostupnost istraživanja kao podrška jačanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva i društvenom razvoju. Razdoblje provedbe projekta je od 01. listopada 2018. do 01. listopada 2022. godine.