Predstavljanje Pilot projekta jedinstvenog obrasca dentalnog statusa „Zubna putovnica“ u Gradu Zagrebu, 1. ožujka 2017.

Uzevši u obzir da briga za oralno zdravlje postaje zdravstveni i društveni prioritet na nacionalnoj razini projektom "Zubne putovnice" želi se potaknuti roditelje i djecu na redovite preventivne preglede i pravovremenu sanaciju, a doktore dentalne medicine podsjetiti na važnost preventivnih pregleda i postupaka. Pilot projekt jedinstvenog obrasca dentalnog statusa „Zubna putovnica“ provode Ministarstvo zdravstva, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Nastavni zavodi za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske i Primorsko-goranske županije, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Zavodi za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke i Vukovarsko-srijemske županije u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine.

Pozivamo Vas na predstavljanje pilot projekta „Zubna putovnica“ koje će se održati

u srijedu, 1. ožujka s početkom u 13.00 sati

u Velikoj dvorani Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Mirogojska c. 16.

Pilot projekt je započeo u rujnu školske godine 2016./2017. u 6. razredima osnovne škole u Splitsko-dalmatinskoj i Primorsko-goranskoj županiji, kada su učenici zajedno s pozivom na cijepljenje protiv hepatitisa B dobili i dentalni obrazac koji je potreban za pregled kod doktora dentalne medicine.

Od proljeća 2017. godine, pregledom će biti obuhvaćena i generacija učenika 1. razreda osnovne škole u školskoj godini 2017./2018., koji prije upisa u školu školskom liječniku također moraju donijeti potvrdu doktora dentalne medicine.