Predstavljanje tiskanih publikacija o ovisničkom ponašanju mladih, 16. prosinca 2015.

ovisnosti

Poštovani/a, 

iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na predstavljanje tiskanih publikacija o ovisničkom ponašanju mladih, povodom završetka obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Konzumacija alkohola među mladima u stalnom je porastu i može se reći da je dosegla razinu epidemije. Kontinuirano informiranje i ukazivanje na štete od pijenja nužno je u cilju zaustavljanja tog negativnog trenda. Izradom publikacija želja nam je nanovo ukazati na sveprisutan problem i posljedice koje donosi prekomjerno pijenje kod mladih.

 

Predstavljanje će se održati u srijedu, 16. prosinca 2015. godine s početkom u 12:00 sati u

Velikoj dvorani Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Mirogojska cesta 16, Zagreb. 

 

Brošure mogu koristiti kao korisni priručnici u svakoj nedoumici i nude pregršt informacija koje su važne u zagovaranju stava protiv pijenja. Također, mlade želimo upozoriti na činjenicu da se rizičnim ponašanjima ne moraju uklapati u društvo, već naprotiv, pokazati svoj jasan stav te tako, po mogućnosti, mijenjati stavove svojih prijatelja. Materijali su namijenjeni mladima i njihovim roditeljima, ali i svim građanima koji žele nešto više doznati o problemu ovisnosti. 

Uloga i utjecaj medija na senzibilizaciju javnosti o problemu „novih“ ovisnosti je izuzetna, a Vaše sudjelovanje u ovoj akciji osigurat će informiranje široke javnosti o ovom problemu. 

Veselimo se Vašem dolasku,

Ravnatelj 

Dr. Zvonimir Šostar