Stručni skup „Cijepljenjem protiv raka“, 2. studenog 2016.

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na Stručni skup „Cijepljenjem protiv raka“, koji će se održati u srijedu, 2. studenog u Velikoj dvorani Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Mirogojska cesta 16, Zagreb.

Organizatori Skupa su Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, Povjerenstvo za prevenciju infekcija HPV-om i Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Program

11.30 – 12.00
Registracija sudionika

12.00 – 12.15
Pozdravni govori/predstavnika organizatora

12.15
Prevencija infekcije HPV-om – prevencija karcinoma vrata maternice (prof. dr. sc. Damir Eljuga, dr. med., spec. ginekologije)

12.30
Značenje HPV-dijagnostike u prevenciji karcinoma vrata maternice (prof. dr. sc. Jasmina Vraneš, dr. med., spec. kliničke mikrobiologije)

12.45
HPV infekcija u muškaraca (prof. dr. sc. Mihael Skerlev, dr. med., spec. dermatovenerologije)

13.00
Kako prenijeti informaciju o HPV-u onima kojima je najpotrebnija (doc. dr. sc. Dubravko Lepušić, dr. med., spec. ginekologije)

13.15
Cijepljenje protiv infekcije HPV-om – danas u svijetu i Hrvatskoj (prim. dr. sc. Marina Kuzman, prof.v.š., dr. med., spec.školske medicine)

13.30
Rasprava i pitanja

14.00
Zatvaranje skupa

 

Za sudjelovanje na stručnom skupu nije predviđena kotizacija, a bodovat će se prema Pravilniku Agencije za odgoj i obrazovanje.