Tiskovna konferencija i panel rasprava „Tko se ne bi cijepio protiv raka“, 9. studenoga 2017.

Borba protiv raka je jedna od temeljnih zadaća javnog zdravstva, zdravstva i društva u cjelini. Rak vrata maternice i genitalnih organa je značajan javnozdravstveni izazov i u svijetu i u Hrvatskoj, koji svake godine nepotrebno odnosi više od stotinu života žena. Jedno od velikih medicinskih dostignuća je i cjepivo protiv raka koje u velikoj mjeri umanjuje vjerojatnost obolijevanja. Cijepljenje protiv infekcije koja uzrokuje rak besplatno je i u redovitom godišnjem programu cijepljenja za dječake i djevojčice u osmom razredu osnovne škole.

Sve o bolesti, mogućnostima zaštite i cijepljenju bit će predstavljeno na skupu koji će se održati u četvrtak, 9. studenog 2017. godine u 11.00 sati u Velikoj dvorani Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Mirogojska cesta 16, Zagreb.

Grad Zagreb ove godine obilježava deset godina provođenja programa cijepljenja protiv raka vrata maternice i HPV-a koji se provodi zahvaljujući Gradskom uredu za zdravstvo, Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport, Povjerenstvu za prevenciju infekcije HPV-om i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Program

10.30 – 11.00

Press konferencija

11.00 – 11.45

Panel izlaganja:

prof.dr.sc. Mihael Skerlev, prof.dr.sc. Hrvoje Vrčić, prof.dr.sc. Damir Eljuga, prof.dr.sc. Goran Tešović, prim. dr. Nives Šikanić Dugić, doc.dr.sc. Dubravko Lepušić, prof.dr.sc. Marina Kuzman

11.45 – 12.30

Rasprava i pitanja