Zagrebačkim proljetnim polumaratonom starta prva CRORUN sezona!, 20. ožujka 2016.

U nedjelju, 20. ožujka kreće prva utrka u sklopu projekta CroRun. Riječ je o seriji od osam cestovnih atletskih utrka na atraktivnim lokacijama u Hrvatskoj, prilagođenih vrhunskim atletičarima, ali i početnicima, obiteljima i poslovnim ljudima, koje su javnosti predstavljene na tiskovnoj konferenciji održanoj u ponedjeljak, 7. ožujka.

„Ideja je nastala iz naše želje i potrebe da prezentiramo Hrvatsku kao trkačku destinaciju, iskoristimo trkački pokret jer trčanje to i jest. Cilj nam je objediniti više cestovnih utrka pod jednim imenom i promovirati ih s glavnim ciljem, a to je podizanje kvalitete života i zdravlja društva. Naravno, cilj je i to da trkačkoj zajednici damo jednu dodanu vrijednost. Iznad svih ostalih postojećih utrka mi se želimo izdići kvalitetom te visokim trkačkim standardima i rezultatima. Pri tome se ne želimo zadržati samo na hrvatskoj trkačkoj zajednici. Kruna CroRun utrka bit će Plitvički maraton za koji već imamo prijave iz 15 zemalja svijeta“, rekao je voditelj projekta CroRun Siniša Ergotić.

O ciljevima i viziji projekta govorio je Dalibor Bilić, predsjednik atletskog kluba CroRun, inače organizatora projekta: „Vizija je bila udruživanje osam brendova u jedan. CroRun je brend i tako ga želimo predstaviti Europi i svijetu. Ispod njega je osam utrka i svaka od njih mora postati brend za sebe. Želimo povezati sport i turizam jer sam uvjeren da Hrvatska ima kompletnu logistiku za razvoj sportskog turizma. Ovim projektom to želimo i dokazati. CroRun zato nije namijenjen samo ljudima koji se aktivno bave trčanjem, već su tu su i poslovna liga te obiteljska utrka. Ovim projektom želimo i ispričati priču o ljepotama Hrvatske na način na koji ju još nikad nitko nije ispričao.“ 

Prva u nizu utrka projekta CroRun je Zagrebački proljetni polumaraton – Zagreb 21, koji će biti održan 20. ožujka.

„Startamo u 9 sati ujutro spred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, trče se dva kruga od 10,5 km. Očekujemo da utrka bude jedna od najkvalitetnijih u Hrvatskoj i regiji, pa su nam se već prijavili brojni vrhunski trkači iz Hvatske, Mađarske, Kenije…, od kojih se neki pripremaju i za nastup na Olimpijskim igrama. Osim glavne utrke na 21 km imat ćemo i utrku građana na 5 km te utrke štafeta, pa očekujemo oko 1000 sudionika“, upoznao je nazočne sa Zagrebački proljetni polumaraton – Zagreb 21 direktor CroRun utrka Robert Franjković.

Ambasador projekta je najbolji hrvatski dugoprugaš Dino Bošnjak: „Vrhunski trkači sve više dolaze na cestovne utrke, bit će ih sigurno jako puno i na CroRun utrkama. Ja osobno jedva čekam da utrke počnu! Nastojat ću kao trkač maksimalno izreklamirati projekt CroRun među najboljim trkačima regije i Europe.“

Zdravstvena komponenta projekta također je vrlo značajna. „Trčanje i zdravlje bi trebali biti sinonimi. Zavod kojem sam na čelu najviše se bavi prevencijom bolesti i osobno me jako žalosti nedovoljna tjelesna aktivnost naših građana. Zato me jako razveselila ideja da se uključimo u ovaj projekt“, rekao je dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Potporu projektu je, između ostalih, dao i Grad Zagreb. „Pokroviteljstvo gradonačelnika Milana Bandića ovom projektu je poruka da je grad Zagreb otvoren zdravom životu i sportskim aktivnostima. Zagreb je grad sporta, a trčanje promičemo kao oblik zdravog života. Čestitke organizatorima koji su CroRun učinili svehrvatskim projektom“, rekao je Ivica Lovrić pročelnik za obrazovanije, kulturu i sport Grada Zagreba.

Više o maratonu i utrci možete saznati na www.crorun.pro/hr/info-zagreb-21

Izvor: www.crorun.pro