Održana prva CroRun utrka - Zagrebački proljetni polumaraton

U nedjelju, 20. ožujka održana je prva u nizu ovogodišnjih utrka iz projekta CroRun – Zagrebački proljetni polumaraton – VIP ZAGREB21. Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar” sudjelovao je kao partner u projektu u dvije komponente – zdravstvenoj i natjecateljskoj. Medicinski tim Zavoda, kojeg su činile prim. dr. Branislava Resanović i Anita Meštrić, vms., vrlo dobro je prihvaćen od strane sudionika utrke te su zainteresiranim sudionicima mjerile krvni tlak i šećer u krvi.

U natjecateljskom dijelu Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” predstavljala je štafeta čiji su članovi bili dr. sc. Ivana Lukšić, dr. Nada Pražić, Domagoj Sušac i Hrvoje Radašević. Štafeta je Zagrebački polumaraton istrčala u vremenu 1:52:29.68 i zauzela vrlo dobro 34. mjesto u konkurenciji 66 ekipa. Zavod je predstavio i dr. sc. Marcel Leppee koji je istrčao utrku građana na 5 km.

U pojedinačnoj konkurenciji pobjednici polumaratona su Joel Maina Mwangi iz Kenije i hrvatska olimpijka Marija Vrajić. Mwangi je 21 kilometar pretrčao u vremenu 1:05:31.27, dok je Vrajić trčala 1:16:46.70.

Na 1. Zagrebačkom proljetnom polumaratonu – Vip ZAGREB21 sudjelovalo je ukupno 917 trkačica i trkača te 66 štafeta.

Pripremio: mr. sc. Hrvoje Radašević, prof., Centar za preventivnu medicinu