hpv

Ukoliko želite direktan odgovor, unesite svoju e-mail adresu.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Mama sam djevojčice od 17 godina i htjela bi je cijepiti protiv HPV-a. Zanima me cijena cijepiva i gdje se može cijepiti s obzirom na to da živimo u Slavoniji?

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", gradski je zavod (Grad Zagreb) i ima osigurano cjepivo za dječake i djevojčice 8. razreda osnovne škole - koje je za tu dob, dobrovoljno, preporučeno i besplatno. Za sve informacije pokušajte kontaktirati nadležni zavod za javno zdravstvo Vaše županije.

 

Testiranje na HPV kod muškaraca?

Uputnicu za pregled dermatovenerologa izdaje obiteljski liječnik, a dermatovenerolog postavlja indikaciju za HPV testiranje kod muškaraca.

Gdje se studentica može cijepiti protiv HPV-a?

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ cjepivo je osigurano samo za djevojčice i dječake osmih razreda osnovne škole.

Cijepljenje protiv HPV-a - odrasli

Zanima me cijena cjepiva protiv HPV-a, imam 29 godina.

Zanima me cijena cijepiva protiv HPV-a? I je li možda i dalje besplatno?

Poštovani/a, cjepivo je besplatno za djevojčice i dječake u osmom razredu osnovne škole. Za sve ostale nije besplatno. Lijep pozdrav!

 

Kako se može dogovoriti termin za cijepljenje i gdje?

Prema Programu cijepljenja Republike Hrvatske u školskoj godini 2016/2017. cijepljenje protiv HPV-a je preporučeno i besplatno za djevojčice i dječake osmih razreda osnovnih i prvih razreda srednjih škola. Cijepljenje se za te generacije obavlja u nadležnim ambulantama školske i adolescentne medicine.

Cijepljenje protiv HPV-a u Hrvatskoj

Od 2015. godine cijepljenje je u redovitom programu kao preporučeno i besplatno. Cijepe se djevojčice i dječaci u osmom razredu osnovne škole, a u školskoj godini 2016/2017.

Cijepljenje protiv HPV-a u Zavodu

Učenici i učenice onih generacija koje nisu predviđene u redovitom programu, kao i studentice i studenti koji studiraju u Zagrebu mogu se naručiti za cijepljenje u Službi za školsku i adolescentnu medicinu

Kutak za HPV

Spolno prenosive infekcije i mladi - jesu li infekcije česte i zašto su mladi najosjetljiviji?

Infekcije koje se prenose spolnim putem se često pojavljuju, najviše u mladih ljudi odnosno adolescenata. One su jedan od vodećih uzroka akutnih bolesti, kroničnog oštećenja zdravlja i smrtnosti, s mogućim teškim medicinskim i psihološkim posljedicama za milijune žena, muškaraca i dojenčadi.

HPV i rak vrata maternice - kolika je vjerojatnost da se osoba zarazi?

Proširenost humanog papilomavirusa u spolno aktivnoj populaciji je velika te je visoka mogućnost da se osoba u tijeku života zarazi nekim od tipova tog virusa. Vjerojatnost se procjenjuje na čak 50 do 70%, no to ne znači da je tolika i vjerojatnost obolijevanja od raka.

Zašto je infekcija HPV-om značajna i kako se prenosi?

Donosimo odgovore na sva pitanja o značajnosti HPV infekcije, kako se prenosi te može li se Papa testom utvrditi da je osoba zaražena.