Priznanje Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Velika čast i priznanje Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Službi za kliničku mikrobiologiju Zavoda

Povodom 103. obljetnice Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u dvorani Miroslava Čačkovića, uz strogo poštivanje svih protuepidemijskih mjera i uz direktni prijenos na Youtube kanalu Fakulteta, održana je svečana sjednica Fakultetskog vijeća. Tom prigodom dodijeljene su i brojne nagrade, a iznimnu čast i priznanje dobila je Služba za kliničku mikrobiologiju NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“, primivši Nagradu za posebno postignuće u medicinskog struci i znanosti. 

Nagradu je u ime Zavoda preuzela dr. sc. Ivana Lukšić, dr. med., voditeljica Odjela za infekcije dišnog sustava i infekcije kože i mekog tkiva, zamjenica voditeljice Službe za kliničku mikrobiologiju. „Iznimno sam sretna i ponosna na svakog zaposlenika Zavoda, a posebice naše Službe, koji u ovim teškim i izazovnim vremenima neumorno rade svoj posao. Ponosna sam na ovu nagradu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, velika je čast biti prepoznat od strane struke. Nastavit ćemo i dalje hrabro i ustrajno boriti se sa svim izazovima koji se nađu pred nama“, naglasila je dr. sc. Ivana Lukšić te zahvalila svim članovima Fakultetskog vijeća na prepoznavanju požrtvovnosti.

Prisutne i sve koji su pratili prijenos, putem snimljenih video pozdrava, pozdravili su rektor, prof. dr. sc. Damir Boras, ministar znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Radovan Fuchs, ministar zdravstva, prof. dr. sc. Vili Beroš i potpredsjednik HAZU-a, akademik Davor Miličić.