Lječilišni turizam i prirodni ljekoviti činitelji

Velika nam je čast i zadovoljstvo pozvati vas na Drugi znanstveno-stručni kongres s međunarodnim sudjelovanjem “Lječilišni turizam i prirodni ljekoviti činitelji”, koji će se održati od 30. kolovoza do 1. rujna 2019. u Rabu. Glavni organizator je Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko - goranske županije, a Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" jedan je od suorganizatora.

„Zdravstveni turizam se pretežno temelji na motivaciji putovanja za poboljšanje zdravlja, radi prevencije ili odmaranja, kao i liječenja ili rehabilitacije, te predstavlja jedan od najjačih trendova turističkih putovanja posljednjeg desetljeća. Tome je pridonijela svijest ljudi o brizi za vlastito zdravlje, povećanje slobodnog vremena i dohotka stanovništva, ali i promjene u načinu rada i života suvremenog čovjeka, povećanje stresa, povećanje kroničnih bolesti, a posebno se ističu kardiovaskularne i zloćudne bolesti, dijabetes i kronične respiratorne bolesti.

Zdravstveni turizam je u Hrvatskoj prepoznat kao perspektivan i važan gospodarski čimbenik za razvoj cjelogodišnjeg turizma te je uvršten u nacionalne razvojne strateške dokumente (Strategiju razvoja turizma do 2020., te Strategiju razvoja zdravstva od 2012. – 2020.), budući da se radi o specifičnom obliku turizma koji raste po stopi između 20% i 25% godišnje. Više informacija potražite na poveznici https://rabljecilisniturizam.wordpress.com/.

Veselimo se vašem dolasku!