Stručni skup „Izloženost neionizirajućim elektromagnetskim poljima“, 18. ožujka 2015.

Izloženost neionizirajućim elektromagnetskim poljima tema je kojoj građani u posljednje vrijeme pridaju sve veći značaj, osobito u kontekstu korištenja mobilnih tehnologija. S obzirom da utjecaj neionizirajućih elektromagnetskih polja na čovjeka i okolinu predstavlja značajno javnozdravstveno pitanje kojemu treba pristupiti sa stručnog i znanstveno utemeljenog stajališta, pozivamo Vas na stručni skup pod nazivom „Izloženost neionizirajućim elektromagnetskim poljima“ kojeg organizira Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, a koji će se održati u srijedu, 18. ožujka 2015. godine, s početkom u 10,00 sati u Velikoj dvorani Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Mirogojska cesta 16.

Skup je otvoren za javnost, stoga pozivamo sve zainteresirane građane da poprate izlaganja i panel raspravu te konstruktivnom raspravom i pitanjima za paneliste pridonesu uspješnijem razumijevanju navedene problematike. 

Tijekom izlaganja bit će predstavljene zakonske regulative, preventivne aktivnosti i kontrole koje se provode pod okriljem nadležnih institucija, aktualni problemi iz ovog područja te pregled istraživanja o utjecaju neoinizirajućeg elektromagnetskog polja na ljudsko zdravlje. Nadamo se kako ćete biti u mogućnosti odazvati se pozivu i svojim dolaskom doprinijeti promociji multidisciplinarne i na znanstveno-stručnim spoznajama temeljene edukacije javnosti.