Znanstveno-stručni skup „Tjelesna aktivnost i mentalno zdravlje“, 19. studeni 2016.

Tjelesna aktivnost i mentalno zdravlje

Poštovane kolegice, poštovani kolege,

čast mi je i zadovoljstvo u ime Organizacijskog odbora pozvati vas da nam se pridružite na skupu, tematika kojeg se u ovako širokom rasponu vrlo rijetko obrađuje. Željeli smo, da kolegama liječnicima, psiholozima i kineziolozima pružimo mozaičnu sliku problematike ovog područja, koja u stanovništvu i zajednici predstavlja sve veći teret. Sukladno javno-zdravstvenim pokazateljima poseban smo naglasak staviti na povezanost tjelesne aktivnosti i mentalnog zdravlja djece i adolescenata.

Dokazi brojnih istraživanja ukazuju da redovita tjelesna aktivnost ima preventivno i ljekovito djelovanje za niz odstupanja mentalnog i socijalnog zdravlja te brojnih kroničnih nezaraznih bolesti. Psihoterapijska i klinička praksa već odavno koriste kretanje kao sredstvo sprečavanja i ublažavanja nepoželjnih mentalnih reakcija, ponašanja i stanja. Liječnici primarne zdravstvene zaštite, psiholozi i kineziolozi redovito se susreću s mentalnim problemima svojih pacijenata i korisnika programa, no često im, usprkos dobre volje, nedostaje znanja i iskustva da im pomognu.

Ovaj skup ima za cilj da vas podsjeti i skrene pažnju na mentalne probleme svakodnevnice i potakne vaš interes prema njima, kako biste u svojoj praksi koristili indiciranu tjelesnu aktivnost i propisivali je na recept kao „lijek“.

U prilogu se nalazi letak s osnovnim informacijama, s programom tema i predavačima.

U očekivanju vaše prijave srdačno vas pozdravljam.

Za Organizacijski odbor
Prof. dr. sc. Stjepan Heimer, dr. med.

Datum održavanja: subota, 19. 11. 2016.; u 9.00 sati

Mjesto održavanja: Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Mirogojska cesta 16, Zagreb

letakProgram  „Tjelesna aktivnost i mentalno zdravlje“

letakPrijavnica

letakUplatnica