Zagreb Advent Run okupio je više od 3000 sudionika koji su preplavili centar Zagreba

advent run

U nedjeljno jutro predivan, blagdanski ukrašen centar Zagreba postao je još šareniji i veseliji kada je 3150 sudionika u maštovitim kostimima zajedno potrčalo ispred hotela The Westin Zagreb. Time je obilježen početak četvrte po redu, najšarenije i najzabavnije humanitarne utrke Zagreb Advent Run. Start utrke označili su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te jedan od najboljih tenisača svijeta, Marin Čilić. Uz zabavnu i veselu atmosferu te podršku gledatelja, sudionici su trčali protiv melanoma, a u znak podrške radu Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože Zdravi pod suncem.

I ove su se godine djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ aktivno uključili mjerenjem tlaka, razine šećera u krvi, analizom tjelesne mase te nutricionističkim savjetovanjem i savjetovanjem o pravilnom izvođenju tjelesne aktivnosti te tako nastavili tradiciju uključivanja u ovu prekrasnu božićnu bajku.

Ovogodišnje izdanje najveselije zagrebačke utrke koja podiže atmosferu Adventa okupilo je nevjerojatnu brojku od 3150 sudionika iz čak 34 zemlje. Već prošlogodišnje izdanje pozicioniralo je Zagreb Advent Run kao jednu od najvećih adventskih utrka u ovom dijelu Europe, a zanimljivo je da je utrka jedino sportsko događanje u sklopu zagrebačkog Adventa.

Zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Zagreba, izvrsnoj organizaciji Millenium promocije i Run Croatie, razumijevanju svih građana i trudu volontera, cjelokupna manifestacija prošla je besprijekorno. Svake godine interes za Zagreb Advent Runom se povećava pa su se tako ove godine, uz gradonačelnika Milana Bandića i tenisača Marina Čilića, utrci pridružili i drugi poznati Hrvati. Sudionike su predvodile zaljubljenice u trčanje Ashley Colburn i Doris Pinčić Rogoznica, koje su ove godine, uz Nevenu Rendeli Vejzović, ambasadorice utrke.

Kao i prijašnjih godina, Zagreb Advent Run u skladu s blagdanskim duhom darivanja, ima i humanitarnu notu. Ove godine cilj je bio podići razinu svijesti o važnosti cjelogodišnjeg odgovornog ponašanja na suncu. Dio sredstava od kotizacija utrke ove godine donirat će se udruzi Zdravi pod suncem. Cilj donacije je da udruga pokrije troškove organizacije besplatnih preventivnih pregleda u krajevima u kojima postoji deficit dermatologa. Također, svi koju su se dan prije utrke prijavili za besplatne preventivne preglede madeža, imat će prilike doći na pregled u dogovorenom terminu.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.