hrana

Položen kamen temeljac za izgradnju Centra za sigurnost i kvalitetu hrane

Povelju su potpisali i kamen temeljac položili dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“, prof. dr. sc. Milan Kujundžić, izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar zdravstva, g. Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba te prof. dr. sc. Zoran Grgić, dekan Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Okrugli stol u sklopu Projekta Centar za sigurnost i kvalitetu hrane - „Kontrola ekoloških proizvoda od polja do stola“, 14. ožujka

Velika nam je čast pozvati Vas na Okrugli stol u sklopu Projekta Centar za sigurnost i kvalitetu hrane, pod nazivom „Kontrola ekoloških proizvoda od polja do stola“ koji će se održati 14. ožujka 2019. godine (četvrtak) s početkom u 10,00 sati u Velikoj dvorani Zavoda.

Što nam blagdani znače (kako biti umjeren u jelu i piću)?

Čak mnogo ranije nego nam se bliži blagdansko vrijeme, preplavljeni smo reklamama, zvončićima, blještavim porukama, pozivima da kupujemo, porukama kako blagdanski stol treba biti raskošan i bogat, porukama da popijemo...prejedanje ima brojne posljedice na zdravlje: od onih kratkotrajnih do dugotrajnijih. Velika količina hrane uvijek opterećuje...

U Opatiji danas svečano otvoreno drugo izdanje Kongresa o sigurnosti i kvaliteti hrane

Brojni vrhunski domaći i inozemni stručnjaci raspravljali o razini kvalitete i sigurnosti hrane. Ovogodišnje izdanje, pod nazivom „Životni ciklus hrane“, održava se pod visokim pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba, a privuklo je više od 350 hrvatskih i međunarodnih stručnjaka s ciljem javne rasprave te podizanja svijesti o tematici...

Prvi hrvatski Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane izazvao velik interes domaćih i stranih stručnjaka

Zagreb, 24. studenog 2017. – U Opatiji danas završava četverodnevni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane „Nova postignuća i budući izazovi“ na kojemu su svoja zanimljiva izlaganja o tome kako povećati kvalitetu hrane te održati njezinu zdravstvenu ispravnost održali brojni eminentni domaći i europski stručnjaci.

Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane s međunarodnim sudjelovanjem "Nova postignuća i budući izazovi", 21. do 24. studenoga 2017.

Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Hrvatsko mjeriteljsko društvo, Mreža za kontrolu kvalitete i sigurnosti hrane jugoistočne Europe – SEEN-FSQC te Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organiziraju prvi hrvatski Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „Nova postignuća i budući...

Sekcija za mikrobiologiju namirnica: "Kriza sigurnosti hrane/Kako se što bolje pripremiti za kontrolu sigurnosti hrane", 9. ožujka 2017.

Pozivamo vas na sastanak članova Sekcije za mikrobiologiju namirnica koji će se održati u četvrtak, 9. ožujka 2017. godine u 11:00 sati, u Velikoj dvorani Zavoda s temom "Kriza sigurnosti hrane/Kako se što bolje pripremiti za kontrolu sigurnosti hrane".

Stranice