hrana

Godina dana provedbe projekta „Centar za sigurnost i kvalitetu hrane“ [KK.01.1.1.02.0004]

Projekt vrijedan 88.873.759,00 kuna sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Iznos bespovratnih sredstava u iznosu od 61.303.629,00 kuna osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije preko Ministarstva znanosti i obrazovanja, a 584.671,25 kn osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske...

Položen kamen temeljac za izgradnju Centra za sigurnost i kvalitetu hrane

Na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ danas je održano svečano polaganje kamena temeljca za izgradnju Centra za sigurnost i kvalitetu hrane. Svečanosti su prisustvovali brojni visoki uzvanici te osobe iz javnog života Grada Zagreba, dok su povelju potpisali i kamen temeljac položili dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj NZZJZ „...

Okrugli stol u sklopu Projekta Centar za sigurnost i kvalitetu hrane - „Kontrola ekoloških proizvoda od polja do stola“, 14. ožujka

Velika nam je čast pozvati Vas na Okrugli stol u sklopu Projekta Centar za sigurnost i kvalitetu hrane, pod nazivom „Kontrola ekoloških proizvoda od polja do stola“ koji će se održati 14. ožujka 2019. godine (četvrtak) s početkom u 10,00 sati u Velikoj dvorani Zavoda.

Što nam blagdani znače (kako biti umjeren u jelu i piću)?

Čak mnogo ranije nego nam se bliži blagdansko vrijeme, preplavljeni smo reklamama, zvončićima, blještavim porukama, pozivima da kupujemo, porukama kako blagdanski stol treba biti raskošan i bogat, porukama da popijemo...prejedanje ima brojne posljedice na zdravlje: od onih kratkotrajnih do dugotrajnijih. Velika količina hrane uvijek opterećuje...

U Opatiji danas svečano otvoreno drugo izdanje Kongresa o sigurnosti i kvaliteti hrane

Brojni vrhunski domaći i inozemni stručnjaci raspravljali o razini kvalitete i sigurnosti hrane. Ovogodišnje izdanje, pod nazivom „Životni ciklus hrane“, održava se pod visokim pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba, a privuklo je više od 350 hrvatskih i međunarodnih stručnjaka s ciljem javne rasprave te podizanja svijesti o tematici...

Prvi hrvatski Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane izazvao velik interes domaćih i stranih stručnjaka

Zagreb, 24. studenog 2017. – U Opatiji danas završava četverodnevni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane „Nova postignuća i budući izazovi“ na kojemu su svoja zanimljiva izlaganja o tome kako povećati kvalitetu hrane te održati njezinu zdravstvenu ispravnost održali brojni eminentni domaći i europski stručnjaci.

Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane s međunarodnim sudjelovanjem "Nova postignuća i budući izazovi", 21. do 24. studenoga 2017.

Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Hrvatsko mjeriteljsko društvo, Mreža za kontrolu kvalitete i sigurnosti hrane jugoistočne Europe – SEEN-FSQC te Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organiziraju prvi hrvatski Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „Nova postignuća i budući...

Stranice