Novi broj e-časopisa "Zdravlje za sve"

zdravlje za sve

Poštovani/a,

objavljen je novi broj e-časopisa „Zdravlje za sve“ koji je ovog puta posvećen mentalnom zdravlju i prevenciji ovisnosti. I ovog puta stručnjaci svih službi Zavoda nude čitateljima savjete za očuvanje zdravlja svih generacija uz prikaz preventivnih programa Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti, a donosimo i zanimljiv intervju s voditeljicom Službe Mirjanom Orban, dr. med., spec. psih., sub. alkoholizma i ovisnosti.

Elektronski časopis „Zdravlje za sve“ obuhvaća rubrike koje obrađuju teme aktivnog i zdravog starenja, utjecaja obitelji, škole, radnog mjesta na zdravlje stanovništva, prehranu, tjelesnu aktivnost, negativno zdravstveno ponašanje (pretjerana konzumacija alkohola, pušenje, kocka i sl.), važnost obavljanja redovitih liječničkih pregleda, psihološke aspekte zdravlja, načine na koje socijalni uvjeti i uvjeti okruženja utječu na zdravlje, zdravstvenu ekologiju (kakvoća hrane, vode, zraka i sl.), važnost i istinite činjenice o cijepljenju, važnost lijekova i ustrajnosti pri propisanom uzimanju istih, bitne činjenice o zdravstvenom osiguranju i pravima pacijenata, promicanje zdravog, aktivnog načina života koji prije svega uključuje zdravstveno usmjerene sportsko-rekreacijske tjelesne aktivnosti i akcije.

Pozivamo vas da prelistate časopis i upoznate se sa svime što Zavod kao javnozdravstvena ustanova nudi u pružanju usluga iz područja javnoga zdravstva, poštujući pritom najviše standarde društveno odgovornoga ponašanja i znanstveno utemeljenih spoznaja te nudeći korisnicima pouzdanost i kvalitetu po načelima zdravstvene izvrsnosti.

www.zdravljezasve.hr