Vaše zdravlje

Savjeti i članci o vašem zdravlju

Hripavac
19.04.2024.

Simptomi, prevencija i liječenje

Hripavac je ozbiljna i vrlo zarazna infekcija uzrokovana bakterijom Bordetella pertussis i jedna je od najčešćih bolesti koje se mogu spriječiti cijepljenjem. Simptomi bolesti mogu se podijeliti u tri stadija.

hodanje
26.07.2023.

Iz perspektive psihologije rada, razdoblje odmora pruža priliku za distanciranje i oporavak od stresa izazvanog poslom.

Bjesnoća
Novosti 21.04.2023.

Ugrizi životinja čest su prizor, a godišnje se u Hrvatskoj bilježi oko 3500 slučajeva. Do 90% ugriza uzrokovano je od strane pasa i mačaka. Ugrizi životinja (sisavaca) mogu uzrokovati ozbiljne infekcije, a jedna od njih je i bjesnoća.

streptokok
Novosti 12.04.2023.

Voditeljica Odjela za epidemiologiju zaraznih bolesti prim. Mirjana Lana Kosanović Ličina, dr.

azbest
Edukacije 15.02.2022.

Preventivne preporuke za postupanja s građevinskim materijalima na bazi azbesta tijekom projekata zamjene u javnozdravstveno značajnim objektima Grada Zagreba.

ja-roditelj
Novosti 11.11.2021.
Početak svake školske godine stresan je za učenike, ali i roditelje i nastavnike
promicanje zdravlja
Preventivna medicina 17.04.2021.
Sjetite se – prilagodba je uvjet opstanka. Preživjeli smo i druge teške situacije. Život podrazumijeva i teška razdoblja, ponekad i izrazito teška razdoblja, no ona ipak prođu. Naše psihičko i fizičko zdravlje podrazumijeva i mogućost promijene i prilagodbe. Dapače, fiziološki i evolucijski, opskrbljeni smo fino usklađenim mehanizmima da to i ostvarimo.
peludna prognoza
Alergije 05.02.2021.
Peludna zrnca uzrokuju alergijsku upalu sluznice dišnog sustava, osobito gornjih dišnih putova, a u težim slučajevima i donjih. Iako se peludne aleregije vežu uz proljeće, već u siječnju počinju se javljati klasični simptomi pojačane bistre sekrecije u nosu, kihanje, suzenje i crvenilo očnih kapaka.
Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja
Mentalno zdravlje 28.01.2021.