Biometeorološka prognoza za grad Zagreb

srijeda, 31.01.2024.
Povoljno

Na zagrebačkom području će povoljne biometeorološke prilike podržavati dobro raspoloženje te dobru koncentraciju, radni elan i radni učinak. Kronične bolesnike upozoravamo na hladno jutro kako bi se zaštitili od hladnoće prije izlaska na otvoreno. I dalje svima preporučamo što više slobodnog vremena tijekom kasnijih jutarnjih i ranijih poslijepodnevnih sunčanih sati provoditi na otvorenom.

utorak, 30.01.2024.
Povoljno

Dan će biti biometeorološki sličan prethodnom. Uz dobru koncentraciju, radni elan i radni učinak kod većine ljudi, prevladavat će i dobro raspoloženje. Kako će i dalje biti pretežno sunčano, valja nastaviti s provođenjem slobodnog vremena u šetnji ili drugim aktivnostima na otvorenom. No, zbog i dalje razmjerno hladnog jutra, opet savjetujemo slojevitu odjeću.

ponedjeljak, 29.01.2024.
Povoljno

Nastavljaju se povoljne biometeorološke prilike i u radnom dijelu tjedna. Prevladavat će dobro raspoloženje, dobra koncentraciija i radni elan kod većine ljudi, pa bi i radni učinak mogao biti dobar. Uz nastavak sunčanog vremena i dalje preporučamo provođenje slobodnog vremena u šetnji ili drugim aktivnostima na otvorenom. Slojevito odijevanje bit će i dalje potrebno zbog niske jutarnje temperature zraka.

nedjelja, 28.01.2024.
Povoljno

Pod utjecajem prostrane anticiklone, biometeorološki uvjeti će biti povoljni, a dan će obilovati sunčanim vremenom. Stoga svima preporučamo što dulji boravak na otvorenom. Zbog razmjerno niske jutarnje temperature zraka, preporučamo slojevito odijevanje kako bi boravak i rekreacija na otvorenom bili ugodni cijelog dana.

subota, 27.01.2024.
Povoljno

Prevladavat će povoljni biometeorološki uvjeti koji će kroničnim bolesnicima olakšavati podnošenje njihovih bolesti. Većina ljudi bi mogla biti dobrog raspoloženja i koncentracije pa bi im i rad zbog toga mogao biti uspješniji. Rekreacija na otvorenom bit će uglavnom ugodna, ali uz slojevitu odjeću zbog niske jutarnje temperature zraka.