Biometeorološka prognoza za grad Zagreb

utorak, 05.07.2022.
Neutralno

Uz atmosferske nestabilnosti tijekom dana biometeorološke prilike na zagrebačkom će području biti razmjerno nepovoljne. I dalje će biti vruće pa se preporučuje da se nužne fizičke aktivnosti obavljaju tijekom jutarnjih i večernjih sati, odnosno u dijelu dana s nižim temperaturama zraka.

ponedjeljak, 04.07.2022.
Neutralno

Biometeorološke prilike na području grada Zagreba bit će slične kao i prethodnog dana. Visoke temperature zraka kod osjetljivih skupina ljudi mogu uzrokovati zdravstvene tegobe. Stoga se preporučuje izbjegavanje boravka na otvorenom u najtoplijem dijelu dana, prilagođavanje nužnih dnevnih aktivnosti dijelu dana s nižim temperaturama zraka, konzumiranje laganije prehrane i dovoljnih količina tekućine te nezaobilazna zaštita od štetnog UV zračenja.

nedjelja, 03.07.2022.
Neutralno

Biometeorološke prilike na području grada Zagreba neće biti sasvim povoljne. Zbog ponovnog porasta temperature zraka, u najtoplijem dijelu dana osjet ugode bit će u kategoriji “vrlo vruće”. Stoga se preporučuje da se nužne fizičke aktivnosti obavljaju u hladnijem dijelu dana. Lagana prehrana uz dovoljan unos tekućine, prozračna odjeća svijetle boje, te obavezna zaštita od UV zračenja mogu doprinijeti lakšem podnošenju tegoba.

subota, 02.07.2022.
Neutralno

Prolazne atmosferske nestabilnosti tijekom noći mogu uzrokovati slabiji san kod osjetljivijih meteoropata, no tijekom dana na zagrebačkom će području biti manje vruće nego prethodnih dana te će biometeorološke prilike veći dio dana biti razmjerno povoljne. Uz pretežno vedro vrijeme indeks UV zračenja bit će vrlo visok pa savjetujemo adekvatnu zaštitu kože i očiju pri boravku na otvorenom.

petak, 01.07.2022.
Nepovoljno

Nepovoljne biometeorološke prilike kao i prethodnih dana bit će posljedica ne sasvim stabilnih atmosferskih uvjeta i visokih temperatura zraka koje mogu uzrokovati zdravstvene probleme kod ljudi. Svim rizičnim skupinama, a osobito srčanim i kardiovaskularnim kroničnim bolesnicima, savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora i pridržavanje preporuka o zaštiti od velikih vrućina dostupnih na www.meteo.hr.