Biometeorološka prognoza za grad Zagreb

petak, 02.12.2022.
Neutralno

Iako i dalje na zagrebačkom području neće biti biometeorološki povoljno, reumatičarima, astmatičarima i kroničnim bolesnicima od krvožilnih bolesti bit će nešto lakše jer će vjetar oslabjeti, a time i njegov utjecaj na pojačani osjećaj hladnoće.

četvrtak, 01.12.2022.
Neutralno

Na zagrebačkom području će se zadržati biometeorološki razmjerno nepovoljno vrijeme, pa se i dalje reumatičari, astmatičari i kronični bolesnici od krvožilnih bolesti upozoravaju na pojačanu zaštitu od hladnoće. Kako je kod mnogih ljudi, uz lošije raspoloženje, moguća i slabija koncentracija, svima se preporučava više strpljenja u svim aktivnostima.

srijeda, 30.11.2022.
Neutralno

Uz prevladavajuću cjelodnevnom nisku naoblaku, prevladavat će i lošije raspoloženje kod većine ljudi. Niska temperatura i visoka vlažnost zraka zbog povremene slabe oborine te osjet hladnoće dodatno pojačan sjeveroistočnim vjetrom, mogli bi naštetiti osobito reumatičarima, astmatičarima i kroničnim bolesnicima od krvožilnih bolesti, pa se osobito njima preporučava pojačana zaštita od hladnoće.

ponedjeljak, 28.11.2022.
Neutralno

Niski oblaci u prvom dijelu dana na području grada Zagreba utjecat će na biometeorološke prilike koje zbog toga neće biti sasvim povoljne. Slabije jutarnje raspoloženje meteoropata popravit će sunčana razdoblja u drugom dijelu dana. Osjet ugode će ipak cijeli dan biti u kategoriji hladno, pa se u slučaju boravaka na otvorenom potrebno adekvatno odjenuti.