Aktivnosti
04.02.2020
Kalendar javnozdravstvenih akcija "Hodanjem do zdravlja" za veljaču 2020.
Image
Kalendar javnozdravstvenih akcija "Hodanjem do zdravlja" za ožujak 2020.
Vrijeme održavanja:
-

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, kao krovna javnozdravstvena ustanova, provodi Nacionalni program promicanja zdravlja „Živjeti zdravo“ u suradnji s mrežom županijskih zavoda za javno zdravstvo. Na temelju Nacionalnog programa nastao je projekt „Živjeti zdravo“ koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda i trajat će od 2016. - 2022. godine.

U organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar", Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ provode se kontinuirane javnozdravstvene akcije pod nazivom „Hodanjem do zdravlja“. „Hodanjem do zdravlja“ cilj nam je potaknuti građane Grada Zagreba, prije svega one koji su posljednjih godina tjelesno neaktivni, da u svoj život uključe redovito hodanje te tako učine veliki korak prema očuvanju i unaprjeđenju vlastitog zdravlja.

Start je na južnoj strani Savskog nasipa kod Mosta slobode. Iznimno za datume 06. i 12. veljače start će biti na lokaciji Remetinečki gaj 14.

Javnozdravstvena akcija „Hodanjem do zdravlja“ održava se kontinuirano, uz stručno vodstvo, prema godišnjem kalendaru hodanja:

06. veljače (čet) u 12.00 sati (Udruga gluhoslijepih osoba Grada Zagreba)

12. veljače (sri) u 12.00 sati (Udruga gluhoslijepih osoba Grada Zagreba)

22. veljače (sub) u 12.00 sati

29. veljače (sub) u 12.00 sati

Protektivan utjecaj hodanja, kao tjelesne aktivnosti dostupne i provedive ljudima svih dobnih skupina, uključujući i one koji se nikada nisu bavili nekom tjelesnom aktivnošću, prepoznat je u prevenciji bolesti koje su posljedica modernog „sjedilačkog“ načina života.

Hodanje je jednostavno, nije zahtjevno i nema uobičajene barijere koje se mogu susresti kod drugih aktivnosti poput nedostatka vremena, sposobnosti i vještina. Stoga Vas pozivamo da uključite što više hodanja u svakodnevni život, po mogućnosti u prirodi, na svježem zraku kako bi smanjili rizik razvoja bolesti te održali i poboljšali svoje zdravlje.

Pridružite nam se! Veselimo se Vašem dolasku!

Pripremila: koordinatorica Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ za Grad Zagreb Ana Puljak, dr. med., voditeljica Odjela za promicanje zdravlja, Služba za javno zdravstvo