Aktivnosti
10.08.2020
Ljetni program „Sport za sve“ – „Aktivno ljeto na otvorenom“
Image
Aktivno ljeto na otvorenom
Vrijeme održavanja:
-

Sportska rekreacija nužna je potreba suvremenog čovjeka, posebice u urbanim sredinama. Pokret Zagrebačkog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ primarna je društvena kategorija u osmišljavanju stvaralačkog načina i stila života, očuvanju zdravlja i primarne realizacije ljudske potrebe za kretanjem, tjelesnom aktivnošću i igrom.

Prema stupnju organiziranosti, bogatstvu aktivnosti i broju obuhvaćenog stanovništva, mjeri se danas kulturno-civilizacijski doseg nekog društva ili neke sredine. Zagrebački savez sportske rekreacije „Sport za sve“ zalaže se za povezivanje sustava zdravstva, mjesne samouprave te „Sporta za sve“ i tjelesnog vježbanja u užem smislu, u životu Grada.

Savez, već dvadesetak godina, provodi projekt ljetni programi sporta za sve. Ove godine pod motom „Aktivno ljeto na otvorenom“ nudi građanima besplatne programe zdravstvenog vježbanja, fitnesa na otvorenom, demonstraciju i poduku rekreacijskih aktivnosti i sustava vježbanja, prezentacije i savjetovanja ili treninge i natjecanja za sportaše rekreativce. Ljetni program se odvija na više od dvadeset lokacija u Gradu, obima 1600 sati različitih sportskih programa u tijeku tri ljetna mjeseca te u tom periodu programe koristi više tisuća građana Zagreba, svih godina, različitog zdravstvenog i fitnes stanja i interesa. Savez okuplja 18 društava s cijelog područja Grada Zagreba, zajedno realizira dvjestotinjak programa sporta za sve, na skoro stotinu gradskih lokacija te uključuje oko 6000 članova i više od 20 tisuća korisnika programa sportske rekreacije Grada. Više o programu koji traje do 15. rujna u 372. emisiji „Školska liga“:

 

372. emisija „Školska liga“ – Ljetni program ZSSR „Sport za sve“ – „Aktivno ljeto na otvorenom“