16.03.2022
Obilježavanje hrvatskog Dana migrene 21. ožujka 2022. i tjedan aktivnosti podizanja svijesti građana o migreni kao neurološkoj bolesti
Oznake: 
Image
migrena
Vrijeme održavanja:
-

Migrena je neurološka bolest koja pogađa svaku sedmu osobu u svijetu, a pretpostavlja se da u Hrvatskoj od ove bolesti boluje oko 400 tisuća građana.

Udruga Migrena Hrvatska, prva hrvatska udruga posvećena migrenskim oboljenjima obilježava Dan migrene u ponedjeljak, 21. ožujka 2022. godine u večernjim satima isticanjem vizuala i komunikacijskih poruka „Migrena nije samo bol“ na zagrebačkim fontanama.

U nedjelju, 27. ožujka 2022., na Trgu Petra Preradovića Udruga organizira trosatno događanje (od 10:30 do 13:30) tijekom kojeg će se građani moći informirati o migreni, prevenciji, dijagnostici, liječenju i poboljšanju kvalitete života. U sklopu savjetovališta od 11:00 do 13:00 oboljelima će za razgovor i savjetovanje na raspolaganju biti tim stručnjaka s raznih područja (liječnik opće prakse, neurolog, kineziolog i nutricionist). Građani će informacije dobiti i od predstavnica Udruge Migrena Hrvatska kako bi osvijestili kako pomoći oboljelim članovima obitelji i biti im što kvalitetnija podrška.

Svrha aktivnosti je ukazati na činjenicu da je migrena neurološka bolest te dodatno građane senzibilizirati za potrebe oboljelih, oboljelima olakšati nošenje s tegobama bolesti te otkloniti predrasude kojima su izloženi u svakodnevnom životu i radu.

Više informacija https://www.facebook.com/udrugamigrenahrvatska/about/?ref=page_internal