Edukacije i radionice
29.11.2021
Tribina „Ovisnost o internetu - istina ili mit“
Oznake: 
Image
tribina
Vrijeme održavanja:

Tribina „Ovisnost o internetu - istina ili mit“

Dragi roditelji,

primjena novih tehnologija u suvremenom je društvu nužna pa gotovo da ne možemo zamisliti svakodnevicu bez uporabe računala i/ili mobitela i korištenja Interneta. Često čujemo da djeca i adolescenti pretjeruju s boravkom na Internetu te da pokazuju znakove ovisnosti. Odrasli (roditelji, profesori, odgajatelji i sl.) izražavaju svoju zabrinutost pitajući se hoće li boravak na Internetu negativno utjecati na rast i razvoj djece i adolescenata, odnosno može li se razviti ovisnost.

U tribini „Ovisnost o internetu - istina ili mit“ govorit ćemo upravo o problemu pretjeranog boravka na Internetu, ne samo adolescenata, nego i roditelja. Nameću se pitanja koliko su sami roditelji svjesni svoje „ovisnosti“ o Internetu i koliko znanja imaju o tom području. Kao i u mnogim drugim područjima života, tako i u ovome, utjecaj roditelja je značajan. Oni svojim primjerom utječu na formiranje stava prema Internetu pa je nužno da se educiraju i o tom pitanju.

Tribina je namijenjena roditeljima, a organizira je Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ u suradnji sa Gradskim uredom za zdravstvo i Gradskim uredom za obrazovanje Grada Zagreba.

Tribina „Ovisnost o internetu - istina ili mit“ održat će se u utorak, 14. prosinca 2021. godine, s početkom u 18 sati putem You tube kanala.

Tribinu će voditi mr. Snježana Šalamon, dipl. socijalna radnica.

Molimo da svoju prijavu uputite elektronskom poštom na adresu: andreja.radic@stampar.hr