Edukacije i radionice
28.09.2020
Večernja škola za roditelje
Image
Večernja škola za roditelje

Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti, unutar koje djeluje Savjetovalište za mlade, bavi se mladima s poremećajima u ponašanju. Višegodišnja stručna iskustva, kao i znanstvena istraživanja koja ih prate, pokazuju da postoji mnoštvo odgojnih stilova i načina komunikacije roditelja s djecom i adolescentima koja su uglavnom neučinkovita, a nerijetko postižu upravo suprotne učinke.

S obzirom da se neke od pogrešaka čine vrlo često i dovode do ozbiljnih problema, Služba je još 2014. godine pokrenula projekt "Večernja škola za roditelje". Cilj je pružanje prilike roditeljima da prepoznaju vlastite pogreške i usvoje učinkovitije odgojne stilove i načine komunikacije sa svojom djecom.

Rad se odvija u grupi (najviše 12 polaznika), dva puta mjesečno u trajanju od 90 minuta. Kratka tematska predavanja i radionice izmjenjuju se s diskusijama, a polaznici imaju mogućnost iznijeti i konkretne, vlastite probleme vezane za odgoj i komunikaciju s djecom. Program vode stručnjaci Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti koji imaju višegodišnje iskustvo rada s mladima i njihovim roditeljima. Sudjelovanje u programu se ne naplaćuje.