Novost 24.05.2024
12. Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu
Image
Štampar u tvom kvartu Mamutica
Pozivamo vas na 12. Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu, u subotu, 25. svibnja 2024. godine od 9.00 do 12.00 sati, u Gradskoj četvrti Novi Zagreb – istok, Ulica Božidara Magovca 17 (plato Mamutice).

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na 12. Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu, koji će se održati u subotu, 25. svibnja 2024. godine od 9.00 do 12.00 sati, u Gradskoj četvrti Novi Zagreb – istok, Ulica Božidara Magovca 17 (plato Mamutice).

Sajam zdravlja: „Štampar u tvom kvartu“ obuhvaća niz lokalnih manifestacija u zagrebačkim kvartovima, u organizaciji službi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Grada Zagreba te područnih Domova zdravlja. Novi Zagreb - istok je gradska četvrt koja nudi bogatstvo sadržaja i mogućnosti svojim stanovnicima. Sa svojim raznovrsnim naseljima, bogatom infrastrukturom, kulturnim i sportskim aktivnostima te snažnim osjećajem zajedništva, predstavlja jedno od najpoželjnijih mjesta za život u Zagrebu. Ulaganjem u obrazovanje, zdravstvo i javne usluge, ova četvrt kontinuirano radi na poboljšanju kvalitete života svojih stanovnika, čineći je vibrantnim i prosperitetnim dijelom grada.

Cilj ovakvih manifestacija je zbližavanje zdravstvenih djelatnika sa sugrađanima te jačanje kulture brige o zdravlju i kvaliteti života cijele lokalne zajednice. Građani svih dobnih skupina moći će se, na šest štandova, educirati o važnosti pravilne prehrane, aktivnog načina života i redovite tjelesne aktivnosti te naučiti kako prepoznati prve simptome određenih zdravstvenih stanja. Bit će organizirano mjerenje vrijednosti šećera u krvi i krvnog tlaka te CO u izdisaju, što je posebno važno osobama koje puše ili su u okruženju pušača. Nadalje, stručnjaci će zainteresirane savjetovati o zdravstvenoj ispravnosti kozmetike, razumijevanju deklaracija na igračkama i hrani te o kvaliteti zraka i vode u njihovom kvartu. Dio aktivnosti na Sajmu bit će namijenjen roditeljima i njihovim najmlađima, koji će moći naučiti kako pravilno prati zube i sudjelovati na radionici o zdravoj prehrani, ali i mentalnom zdravlju te prevenciji ovisnosti.

Ususret obilježavanju Svjetskog dana nepušenja, posebnu ćemo pozornost posvetiti ovoj temi. Svaki pušač koji prestane pušiti, svaki mladi čovjek koji odluči nikada ne započeti, svaka zajednica koja doluči promovirati zdravlje – svi oni čine razliku!

 

Image
12. Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu_1
Image
12. Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu_2
Image
12. Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu_3