Novost 22.03.2023
27. Dan narcisa održat će se na Trgu bana Jelačića u Zagrebu u subotu, 25. ožujka
Oznake: 
Image
Dan narcisa 2023

Akcija Dan narcisa upozorava na važnost prevencije jedne od najčešćih smrtonosnih bolesti u žena – raka dojke te je važno osvijestiti građane o načinima prevencije i kako možemo očuvati svoje zdravlje.

Hrvatska liga protiv raka, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u suorganizaciji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb te uz podršku partnera, u subotu, 25. ožujka 2023., u vremenu od 10.00 do 13.00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića organizira javnozdravstvenu akciju „Dan narcisa“.

Pozivaju se građani da se pridruže 27. Danu narcisa gdje će uz razgovor s liječnicima, podjelu edukativnih letaka i simboličnu humanitarnu podjelu narcisa moći saznati sve najnovije informacije o prevenciji i liječenju raka dojke.

U sklopu 27. Dana narcisa na Trgu bana Jelačića bit će postavljen i mobilni mamograf u kojem će žene imati jedinstvenu priliku obaviti mamografiju bez uputnice i plaćanja pregleda.

Budući da se na mamografiju ne može doći nenaručeno, na Trgu će obaviti mamografiju već unaprijed naručene pacijentice, u dobi od 40 godina i starije, koje u posljednje dvije godine nisu napravile mamografski pregled. Naručiti se mogu na broj telefona 01/ 46 96 309 radnim danom od 9.00 do 12.00 sati. Sve ostale zainteresirane sugrađanke mogu dobiti informacije i kontakte za preventivne mamografske preglede te o načinu uključivanja u Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke.

Kampanja se odvija i diljem Hrvatske te će mnoge osobe u rukama imati stručke narcisa i edukativne letke. U njima će moći pročitati načine zaštite od najčešće zloćudne bolesti u žena – raka dojke, a Dan narcisa je nakon toliko godina održavanja postao u pravom smislu riječi hrvatski. – izjavio je prof. dr. Eljuga, ujedno i utemeljitelj Dana narcisa.

Rak dojke je najčešće zloćudno sijelo u žena. Svake godine oboli blizu 3000 žena. Ali srećom zadnjih godina bilježimo pad smrtnosti.

Pridružite nam se na Trgu bana Jelačića u subotu 25. ožujka!

Image
Dan narcisa 2023
Image
Dan narcisa 2023