Novost 01.06.2021
Javnozdravstvena akcija „Edukacijom do zdravlja - Unaprjeđenje zdravlja pripadnika romske nacionalne manjine“
Oznake: 
Image
Edukacijom do zdravlja
Javnozdravstvena akcija „Edukacijom do zdravlja - Unaprjeđenje zdravlja pripadnika romske nacionalne manjine“

Program „Edukacijom do zdravlja - Unaprjeđenje zdravlja pripadnika romske nacionalne manjine“ Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” provodi petu godinu za redom u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo i Domom zdravlja Zagreb - Istok. Program se provodi u skladu s Akcijskim planom za provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma za razdoblje od 2013. do 2020. godine jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i odlukom Ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Provedba programa “Unapređenje zdravlja pripadnika romske nacionalne manjine” održat će se 1. lipnja 2021. godine (utorak), u prostorijama Mjesnog odbora Novi Jelkovec, Ul. Ljudevita Posavskog 25.  

Tijekom javnozdravstvene akcije stručnjaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ održat će pripadnicima romske nacionalne manjine edukativna predavanja i savjetovanja s temama: „Prilagodba na nove životne navike tijekom pandemije COVID-19  - zdravi stilovi života“, „Što trebamo znati o COVID-19?“ te „Preporuke i mjere za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 – savjetovanje“. Također će se provoditi preventivni mamografski pregledi te ćemo se na taj način pridružiti obilježavanju Europskog tjedna borbe protiv raka.

Javnozdravstvena akcija će se održati u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom i preporukama Nacionalnog i Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, uz poštivanje uputa i preporuka za okupljanje, kao i uputa o dolasku na okupljanje i ponašanju sudionika na okupljanju. Svaki sudionik dobit će, po završetku javnozdravstvene akcije, edukativne materijale, brošuru „Savjeti za zdravlje“, letke, kao i poklon paket s promotivnim materijalima.

Marija Škes, mag. educ. reh., koordinator Programa

Odjel za promicanje zdravlja, Služba za javno zdravstvo NZJZ „DR. Andrija Štampar“