Novost 01.10.2021
Nacionalni tjedan dojenja, 1. do 7. listopada 2021. - #dojislobodno
Image
dojislobodno

Nacionalni tjedan dojenja i ove se godine obilježava od 1. do 7. listopada kako bi se rodilje potaknule na dojenje i time se unaprijedilo zdravlje djece. Cilj obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja je podizanje svijesti o važnosti dojenja u javnosti te promicanje dojenja kao najzdravijeg odabira.

U sklopu projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” u Zagrebu je, u okviru nabave opreme za uređenje oglednih Živjeti zdravo hodačkih staza i parkova, a s ciljem promicanja dojenja u javnosti u svakoj županiji Republike Hrvatske osigurano postavljanje stolića i klupa za prematanje i dojenje koji su prilagođeni potrebama obitelji, ali i stvaranje okruženja koja potiču dojenje i očuvanje zdravlja djece i majki. Uz podizanje svijesti o važnosti i dobrobiti dojenja za dijete, majku i cjelokupnu zajednicu prosljeđuje se i poruka o važnosti provedbe zdravih stilova života i provođenja vremena na otvorenom u svrhu očuvanja zdravlja majke i djeteta. U tu svrhu ostvarena je suradnja s Hrvatskom udrugom grupa za potporu dojenju i portalom Supermame.hr u sklopu koje će se provesti online kampanja na digitalnim mrežama kako bismo obitelji s malom djecom upoznali s mogućnostima koje im pružaju klupe za prematanje i dojenje te ih pozvali da izađu van i potraže klupu postavljenu u svojoj okolici.

Dan uoči Nacionalnog tjedna dojenja podijelit ćemo lokacije u Zagrebu na kojima su ove klupe postavljene. Pozivamo majke da nam se pridruže na sam Dan dojenja, zabilježe fotografijom svoje trenutke uz klupu za dojenje u parku, podijele svoje misli o vrijednosti ovih klupa u zajednici, što će biti i podijeljeno na društvenim mrežama kampanje Živjeti zdravo uz @zivjeti.zdravo i  #dojislobodno.

Pozivamo vas da nam se pridružite i potaknete obitelji u svojim okruženjima da se uključe u obilježavanje ovogodišnjeg Nacionalnog tjedna dojenja. Vjerujemo da bismo ovom zajedničkom inicijativom mogli pozitivno djelovati na smanjenje stigme dojenja u javnosti i još jednom poslali poruku o nenadomjestivoj vrijednosti majčina mlijeka za zdrav rast i razvoj djeteta i za zdravlje majke! Budite i vi dio naše priče!

Više informacija potražite na: https://zivjetizdravo.eu/2021/09/28/nacionalni-tjedan-dojenja-1-7-listopada-2021/

dojislobodno