Novost 16.12.2022
#Nediskriminaciji starijih osoba
Image
#nediskriminaciji_1

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, koji se obilježava 10. prosinca, Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, drugu godinu za redom započeo je kampanju vezanu uz ljudska prava, s naglaskom na osobe starije životne dobi.

Ove godine u fokusu je pravo starijih osoba na nediskriminaciju te na dostojan život, neovisnost i sudjelovanje u društvenom i kulturnom životu. Stoga se ovogodišnja kampanja provodi pod nazivom #Nediskriminaciji s ciljem senzibilizacije javnosti i osnaživanja prvenstveno starijih osoba po pitanju diskriminacije kojoj su nerijetko izloženi.

Starije osobe, nažalost, često se doživljavaju kao teret društvu te ih se zbog dobi diskriminira, a ovom kampanjom žele se poslati pozitivne poruke koje ističu vrijednosti starijih osoba, poput „Ja sam jedinstven i to mi nitko ne može oduzeti“, „Okruži se ljudima koji te inspiriraju, a ne sputavaju“ te „U svakom trenutku možete susresti nekoga tko vam može promijeniti život“. Izuzev toga, hashtagovima #UključiMe #PozoviMe i #IdemoNaFritule nastoji se potaknuti građane na socijalno uključivanje starijih osoba.

Vizuali kampanje s popratnim tekstovima nalazit će se u fizičkom i virtualnom prostoru Grada Zagreba, gradskih ustanova i organizacija civilnog društva do kraja prosinca 2022., a građani će poruke moći pronaći i na displejima ZET-ovih vozila.

Više na https://www.zagreb.hr/nediskriminaciji-starijih-osoba/184284.

Izvor: www.zagreb.hr 

Image
#nediskriminaciji_1
Image
#nediskriminaciji_2
Image
#nediskriminaciji_5
Image
#nediskriminaciji_3