Novost 30.10.2023
Održana 5. konferencija Zdravstvene kineziologije „Strateški okvir razvoja Zdravstvene kineziologije“
Image
5. konferencija ZK_1

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ održana je 5. konferencija Zdravstvene kineziologije pod nazivom „Strateški okvir razvoja Zdravstvene kineziologije“. NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ bio je jedan od organizatora Konferencije zajedno s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Zagrebačkim savezom sportske rekreacije „Sport za sve“ te Fitnes učilištem.

Konferenciju su, prigodnim riječima, otvorili ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo izv. prof. dr. sc. Krunoslav Capak, dr. Maja Vajagić ispred NZJZ „Dr. Andrija Štampar“, dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Mario Baić, ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta dr. sc. Krešimir Šamija te državna tajnica Ministarstva zdravstva prim. dr. sc. Marija Bubaš.

Na Konferenciji je istaknuta važnost tjelesne aktivnosti kao jednog od najvažnijih čimbenika u prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti. Također, naglašena je i važnost razvoja multidisciplinarnog pristupa te jačanje suradnje između zdravstvenog i kineziološkog sektora u cilju zaštite i unapređenja zdravlja te kvalitete života primjenom tjelesne aktivnosti i vježbanja.

U zaključku je naglašena potreba uvođenja studija Zdravstvene kineziologije kao preduvjeta za uspješnu suradnju zdravstva i kineziologije, a edukacija bi trebala diplomiranim kadrovima pružiti kompetencije povezane sa zdravljem i sportskom rekreacijom u cilju poboljšanja zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti i zdravog načina života populacije.


Pripremili: mr.sc. Hrvoje Radašević, prof. i Jelena Čvrljak, mag.cin., Služba za javno zdravstvo

Image
5. Konferencija ZK_10
Image
5. Konferencija ZK_9
Image
5. Konferencija ZK_2
Image
5. Konferencija ZK_3
Image
5. Konferencija ZK_4
Image
5. Konferencija ZK_5
Image
5. Konferencija ZK_6
Image
5. Konferencija ZK_7
Image
5. Konferencija ZK_8
Image
5. konferencija ZK_1