Novost 18.04.2024
Održana javnozdravstvena akcija na temu zdravih životnih stilova
Image
Phoenix_6

Stručnjaci Odjela za promicanje zdravlja Službe za javno zdravstvo nastavljajući aktivnosti povodom Svjetskog dana zdravlja održali su edukativnu radionicu i javnozdravstvenu akciju u PHOENIX Farmacija d.o.o. na temu zdravih životnih stilova.

Radno aktivna populacija je danas suočena s nizom izazova vezanih uz zdrave životne stilove, kao što su dugo radno vrijeme, vrijeme putovanja na posao, obiteljske obaveze, stres (na poslu i drugdje), nedostatak vremena za planiranje zdrave prehrane, redovnu tjelesnu aktivnost i preventivne preglede, što može dovesti do pojave raznih kroničnih bolesti današnjice.

Fokus radionice bio je usmjeren na najčešće kronične nezarazne bolesti: debljinu, hipertenziju i dijabetes – njihovu prevenciju, rano otkrivanje i liječenje.

Sve kronične nezarazne bolesti, uključujući i maligne bolesti, povezane su s rizičnim faktorima ponašanja: nezdravom prehranom, sjedilačkim načinom života, nedostatkom fizičke aktivnosti te pušenjem i prekomjernom konzumacijom alkohola. Stoga su radnike PHOENIX farmacije naši stručnjaci informirali o rizicima tih ponašanja i mogućnosti promjene navika – odvikavanje od pušenja, uz zdravu prehranu i tjelesnu aktivnost.

Nakon radionice provedeno je i mjerenje krvnog tlaka, glukoze u krvi, razine ugljičnog monoksida (CO) u izdahu, tjelesne težine, indeksa tjelesne mase i sastava tijela te održana individualna savjetovanja uz podjelu edukativnih promotivnih materijala.


Odjel za promicanje zdravlja, Služba za javno zdravstvo

Image
Phoenix_4
Image
Phoenix_1
Image
Phoenix_2
Image
Phoenix_3
Image
Phoenix_5
Image
Phoenix_6