Novost 15.10.2024
Otvorena vrata EU projekata – radionica „Utjecaj klimatskih promjena na sigurnost i kvalitetu hrane“ 2024.
Image
Radionica "Utjecaj klimatskih promjena na sigurnost i kvalitetu hrane"

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i ove godine je organiziralo „Dane otvorenih vrata EU projekata“, koji su se održavali u razdoblju od 5. do 20. listopada s ciljem predstavljanja javnosti projekata koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima, kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga. Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ uključio se sa svojim projektima i to kroz održavanje radionice pod nazivom „Utjecaj klimatskih promjena na sigurnost i kvalitetu hrane“.

O projektu Centar za sigurnost i kvalitetu hrane, govorila je voditeljica Centra za sigurnost i kvalitetu hrane dr. sc. Adela Krivohlavek, iz Nastavnoga zavoda, a o načinima kako dokazati autentičnost i patvorine meda i maslinovog ulja, dr. sc. Dario Lasić, voditelj Odjela za zdravstvenu ispravnost i kvalitetu hrane Nastavnoga zavoda. Dodatno je o potencijalu mikroinkapsulacije u proizvodnji sireva govorila je izv. prof. dr. sc. Nataša Mikulec, s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a koji je ujedno i partner Nastavnoga zavoda u projektu „Centar za sigurnost i kvalitetu hrane!.

Program radionice „Utjecaj klimatskih promjena na sigurnost i kvalitetu hrane“ možete preuzeti ovdje.