Novost 27.10.2022
Štampar u tvom kvartu - Podsused-Vrapče: raspored događanja
Image
stampar-index
Vraćamo se idejama dr. Andrije Štampara i zdravstvene savjete i preporuke donosimo u gradske kvartove. Ključni cilj projekta „Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu“ jest podizanje zdravstvene pismenosti građana (A. Štampar: „Liječnik treba biti narodni učitelj“), kroz programe promicanja zdravlja i prevencije bolesti.

Štampar u tvom kvartu

Nakon vrlo uspješno održanog Sajma zdravlja: Štampar u tvom kvartu u Trnskom i Sesvetama, ova putujuća manifestacija stiže u kvart Podsused-Vrapče.

Vidimo se u kvartu Podsused-Vrapče, Tržnica Gajnice u subotu 5.11.2022. od 9.00 do 12.00 sati na trećem izdanju ovog putujućeg sajma, gdje građane očekuje čak šest javnozdravstvenih štandova!

Štand broj 1: Nutricionističko i kineziološko savjetovanje
Ovdje vas čeka nutricionističko i kineziološko savjetovanje pod geslom „Vježbaj i jedi pravo, stari zdravo“, gdje ćete pronaći najvažnija saznanja vezana uz aktivan život i zdravu prehranu kao ključ zdravlja i dugovječnosti.

Štand broj 2: Dom Zdravlja – Pitaj doktora
Na štandu broj 2 čekaju vas liječnici i zdravstveni djelatnici iz Doma zdravlja Zagreb – Centar, koji će s vama odraditi razne preglede, popraćene savjetovanjima u skladu s rezultatima i pružiti vam još pregršt ostalih važnih informacija.

Štand broj 3: Prevencijom do zdravlja
Na ovom štandu za naručene osobe je osiguran pregled na mobilnom mamografu, a čekaju vas i sve dodatne informacije vezane uz Nacionalni program za rano otkrivanje raka dojke te Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

Štand broj 4: Nema zdravlja, bez mentalnog zdravlja
Ovaj je štand posvećen važnom segmentu zdravlja koji mnogi često znaju previdjeti, a ovdje vas čekaju naši stručnjaci Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti, koji će vam uz pomoć prisutnih medicinskih sestara i tehničara pružiti više informacija o prestanku pušenja i slično.

Štand broj 5: Pitaj školskog doktora
Za sve roditelje koji dođu sa svojim školarcima, tu je Štand broj 5, na kojem vas čekaju odgovori na sva vaša pitanja vezana uz zdravlje najmlađih, njihovu dentalnu higijenu i pravilne prehrambene navike.

Štand broj 6: Biraj sigurno, biraj zdravo 
Ovaj štand posvećen je temi koja nam je svima od velike zajedničke važnosti, a riječ je o međuodnosu okoliša i zdravlja. Sve o deklaracijama na pakiranjima hrane, kozmetici, sigurnosti dječjih igračaka, mjerenju kvalitete zraka u gradu, Eko karti Grada Zagreba, peludnom kalendaru i još puno toga, možete saznati ovdje.

Program Sajma možete preuzeti u pdf formatu